‘Vatre Anatolije’: Ponajbolja svjetska plesna atrakcija stiže u Zagreb!

Nakon uspješnog gostovanja 2006. godine u rasprodanoj velikoj dvorani Doma sportova, Zagrepčani će u ovoj svjetskoj plesnoj atrakciji ponovno moći uživati 20. svibnja u dvorani Arena Zagreb.

Fire of Anatolia trenutno je jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu, a u sebi ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa, i stepa, atraktivne kostime i scenografiju, te glazbu iz različitih krajeva Orijenta.

Trbušne plesačice, bubnjari, derviši, plesači stepa sa svojim fenomenalnim koreografijama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Predstavu je do sada vidjelo preko 40 milijuna gledatelja u 97 zemalja.

Od 2002. godine kad je počela prva svjetska turneja nastupili su u Americi, Japanu, Izraelu, Španjolskoj, Italiji, Grčkoj, Ujedinjnim Arapskim Emiratima, Francuskoj, Danskoj, Kataru, Rusiji, Meksiku, Njemačkoj, Kazahstanu Portugalu, Palstini i mnogim drugim.


Sve je počelo 1999. godine kada je Mustafa Erdogan u novinama objavio oglas za plesačku audiciju, čime je krenuo ka ostvarenju svog dugogodišnjeg sna. Između 750 prijavljenih plesača izabrao je 90 mladih i talentiranih koji su počeli plesati doslovce istog trena. Period teškog rada trajao je skoro godinu i pol dana pri čemu se vježbalo i po 16 sati dnevno. Istovremeno se radilo na izradi kostima i skladanju glazbe.

fire of anatolia2

Prva svjetska turneja i humanitarna akcija

Plesači su radili dan i noć pod strogim nadzorom timova nutricionista, trenera, masera, dizajnera i koreografa. Stretching i joga činili su sastavni dio treninga, a folklorni plesovi, balet i moderni ples bili su centralni dio plesnih koreografija. Plesači su dobivali i teoretsku poduku iz ritmova kako bi što bolje usvojili autentične ritmove Anatolije.

Planirano je da predstava nakon nekoliko izvedbi u Turskoj krene na gostovanja u inozemstvo, međutim zbog ogromnog interesa publike i mjesecima unaprijed prodanih karata nastupi u Turskoj produžili su se cijelu 2001. godinu. Konačno 2002. godine započinje prva svjetska turneja.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Ansambl „Fire of Anatolia“ ima dva Guinnessova rekorda – jedan za najbrži plesni performans (241 korak u minuti) a drugi za nastup pred najbrojnijom publikom – 400,000 gledatelja u Ergoliju na Crnom moru.  Također su i prva plesna skupina u svijetu koja je nastupila u zgradi kineskog parlamenta.[/box]

U sklopu nastupa plesnog spektakla „Fire of Anatolia“ organizirana je i humanitarna akcija u kojoj će se dio prihoda od ulaznica donirati za opremanje Kulturno – Edukativnog centra u Gunji.

Cilj ovog projekta je doprinijeti poboljšanju općih uvjeta života i povećanje standarda življenja stanovništva općine Gunja kroz dodatnu edukaciju i neformalno obrazovanje, što će dovesti do promjena u ponašanju, prevencije nepoželjnog ponašanja i osposobljavanja građana/ki za preuzimanje aktivnije uloge u društvu.

Iskoristite akciju: Prodaja ulaznica od petka 17. ožujka

Početak prodaje ulaznica 17. ožujka u 9:00 sati preko sustava ticketshop.hr. Akcija popusta od 25% traje od 17. do 20. ožujka. Cijene ulaznice od 90 kuna. 

Ulaznice potražite u knjižari Rockmark, Dirty Old Shopu, Tisak Media poslovnicama i svim ostalim prodajnim mjestima sustava Ticketshop.

Komentari