Uz ovu biljku vaše lice će izgledati mlađe nego ikada

Prirodna kozmetika Gloria

Tajna Kleopatrine ljepote možda je nekoć bila skrivana, no znanstvenici su otkrili kako je mladolik izgled ove kultne vladarice Egipta bio moguć zahvaljujući biljci koja u sebi skriva mnoge revitalizirajuće učinke pogodne u njezi kože.

Ova biljka smatra se vječnom, nikada ne vene i ne mijenja boju. Najčešće raste u mediteranskom podneblju zbog čega je mnogi dalmatinski vrtovi skrivaju od pogleda javnosti. Zbog svoje djelotvornosti nazivaju je gotovo kraljicom u svim kozmetičkim preparatima. Riječ je o – smilju.

Smilje ne samo da lijepo izgleda i ugodnog je mirisa, već čuva prirodnu ljepotu kože, zaustavlja starenje i koži daruje luksuznu njegu. Eterično ulje smilja koristi se od antičkih vremena, a svojim kultnim statusom zaslužilo je i poziciju jednog od najskupocjenijih eteričnih ulja na svijetu – za samo litru eteričnog ulja od smilja potrebno je ubrati oko jednu tonu svježih cvjetova. Smilje i njegovo ulje skrivaju mnogo tajni.

 Dubinsko njegovanje kože

Eterično ulje smilja u mnogim znanstvenim istraživanjima polučilo je odlične rezultate po pitanju hranjenja i njege kože, s posebnim naglaskom na područje lica. Ono po čemu se smilje ističe svakako je antioksidativno djelovanje – antioksidansi usporavaju starenje, snižavaju razinu kolesterola, a većinom se radi o vitaminima C i E, betakarotenu i selenu. Antioksidansi sprječavaju pretjerano razlaganje kisika u procesu oksidacije hrane u stanicama koje slobodni radikali čine te se vežu uz njih. Vezanjem uz radikale, antioksidansi ih oslabljuju i deaktiviraju. Uz usporavanje procesa starenja kože, eterično ulje je odlično i za detoksikaciju kože kojom uklanja štetne tvari koje su skupljene lošom prehranom, manjkom aktivnosti ili pretjeranoj izloženosti suncu.

 Regeneracija kože

Nije dovoljno samo spriječiti slobodne radikale, potrebno je i regenerirati kožu kako ona ne bi izgubila elastičnost i kako bi i dalje proizvodila kolagen. Nedostatak kolagena uzrokuje opuštenost kože i gubitak njenog prirodnog volumena zbog kojeg koža lica u mladosti izgleda zategnuto. Kolagen koži daruje elastičnost, omogućuje hidrataciju i popunjava kožu sprječavajući pritom pretjerano stvaranje bora i sitnih linija. Eterično ulje smilja pomaže u ovom procesu donoseći potrebne razine kolagena bez ikakvih medicinskih procesa, a samim time odgađa prijevremeno starenje kože, doprinosi zdravijem izgledu kože i prirodnom sjaju.

Foto: Gloria

Smanjenje kožnih problema

Ljeto mnogim ženama na koži ostavlja nepoželjne tragove – nastaju hiperpigmentacije, odnosno mrlje i „staračke“ pjege uvjetovane suncem, blage opekline i ljuštenje kože koje nakon nekog vremena postaje iritantno. Popratni efekti uzrokovani štetnim UV zračenjem, ali i drugim eksternim uvjetima, mogu se manifestirati i u obliku diskoloracije – gubitka boje kože. Eterično ulje smilja ublažuje i izjednačava boju kože, boreći se protiv depigmentacije u bilo kojem obliku. Osim na probleme u pigmentu boje, mnoge žene bore se s dermatitisom i aknama koje nagrđuju prirodni izgled kože, ali i crvenilom, upalama i rozacejom. Smilje ima umirujući, protuupalni i antibakterijski efekt na sve vrste kožnih problema i pomaže koži u borbi protiv infekcija i trajnih ožiljaka.

 Modrice, zbogom!

Spomenute mrlje i staračke pjege od sunca ne izgledaju komplementarno na licu ili rukama. Uz mrlje i pjege, tu su i podljevi te modrice koje starenjem znaju prolaziti sve sporije i sporije. Iako u ljekarnama postoje mnogi preparati koji će zaliječiti te rane, priroda je priroda. Eterično ulje smilja ima rješenje i za to – brzim prodiranjem u tkivo i spomenutim regenerativnim moćima potiče proizvodnju novih stanica koje zamjenjuju oštećene.

Foto: Gloria

Smilje je čudesna biljka čiji potencijal se slabo iskorištava, a potaknuti time odlučili smo vidjeti i tko od domaćih brendova koristi smilje i iskorištava njegovu djelotvornu moć. Domaći brend Prirodna kozmetika Gloria nastoji ispraviti ovu nepravdu razvijanjem svoje prirodne kozmetike od smilja pod nazivom Zlatna kolekcija. U glavnih pet proizvoda ove ograničene kolekcije ekološkim procesima iznjedrili su četiri proizvoda koja sadrže čisto eterično ulje smilja. Dnevna krema smilje, Noćna krema smilje, Hijaluronska krema smilje i Zlatni serum za lice smilje dio su portfelja ove tvrtke. U svojoj ponudi nude i Piling za lice koji također sadrži 100% prirodne sastojke i zapravo potpomaže djelovanje krema i seruma zbog čega lice postaje glatko i svileno, a koža dobiva prirodan sjaj i ljepotu.

Prirodna kozmetika Gloria je u kratkom roku stvorila bazu vjernih korisnica koje su sklone prirodnoj kozmetici, a sa samim eteričnim uljem smilja nisu bile dovoljno upoznate. Sudeći po Facebook stranici i po njihovoj internetskoj stranici, korisnice su vrlo zadovoljne proizvodima iz asortimana, pogotovo jer su proizvodi prilagođeni svim tipovima kože, a pogodni su čak i za vrlo osjetljiviju kožu.

Prirodnu kozmetiku na ograničenom popustu naručite OVDJE ->>

 


Komentari