Uštedite novac i zaustavite kašalj i grlobolju: Napravite svoje pastile za grlo

Screenshot / YouTube

Uz pomoć prirodnih sastojaka možete napraviti bombone koji će vam pomoći, stoga ne bacajte novac na skupocjene preparate

Dosta vam je kašlja, ali i kemikalija koje unosite u sebe kako bi ga suzbili? Bilo da je riječ o odraslima ili djeci, ovi bomboni mogu znatno olakšati stvar. Od davnina su ljudi u liječenju kašlja pribjegavali šećeru pa su tako naše bake pržile šećer i prelijevale ga raznim pripravcima.

Prženi šećer doista pomaže kod grlobolje jer oslobađa iritacije u grlu. Djeca će bombone protiv kašlja zasigurno lakše prihvatiti nego kada im ponudite kakav lijek u standardnom obliku. Zašto kupovati razne sirupe i bombone protiv bolova u grlu, kada uz pomoć prirodnih sastojaka možete napraviti bombone koje će vam pomoći.

Sastojci:

– šalica šećera
– pola šalice vode
– žlica limunovog soka
– žlica meda
– pola žlice đumbira u prahu
– pola žlice izmrvljenog klinčića

Priprema:

Silikonski kalup premažite uljem. Šećer stavite u zdjelicu pa ga zagrijavajte na laganoj vatri uz stalno miješanje kako ne bi zagorio. Kada se šećer lijepo rastopi, dodajte žličicu đumbira i limunova soka te ostale sastojke. Nastavite kuhati još nekoliko minuta uz povremeno miješanje.

Smjesa je gotova kada primijetite zlatnosmeđu boju, tamniju od početne boje. Smjesu ulijte u pripremljeni kalup i ostavite u hladnjaku pola sata. Želite li umjesto bombona napraviti lizalicu, u smjesu utaknite čačkalicu.


Komentari