USKORO STIŽE: Politička satira ‘Sluga naroda’ u kojoj glavnu ulogu igra ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski

Foto: RTL, PR

Politička satira ‘Sluga naroda’, u kojoj glavnu ulogu ima trenutno najpoznatija osoba na svijetu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, bit će besplatno dostupna na RTL-ovoj streaming platformi PLAY od srijede, 23. ožujka.

Prije nego što je postao ukrajinski predsjednik i snažni glas koji na sve načine svoju zemlju pokušava obraniti od ruske invazije, Volodimir Zelenski bio je poznati komičar, glumac, scenarist i redatelj. Među brojnim projektima na kojima je radio, posebno se istaknula glavna uloga u političkoj satiri ‘Sluga naroda’ iz 2015. godine, koja mu je samo četiri godine kasnije, na posve nevjerojatan način, donijela ogromno povjerenje ukrajinskog naroda koji ga je odabrao za svog predsjednika.

U seriji, Volodimir Zelenski utjelovio je Vasila Petroviča, povučenog profesora povijesti u tridesetim godinama iz Kijeva, koji nakon razvoda biva prisiljen vratiti se roditeljima. Kad ga tijekom jednog ispada, u kojem kritizira ukrajinsku politiku, učenik snimi i video postavi na YouTube, Vasil preko noći postane intenetska senzacija i nacionalna zvijezda, a njegova ga uvjerenja na kraju neočekivano dovedu do pozicije predsjednika Ukrajine, čija glavna misija postaje iskorijeniti korupciju u svojoj zemlji.

Serija je premijerno prikazana 2015. godine, a satirična kritika vladajućih ubrzo je stekla ogromnu popularnost i tisuće vjernih obožavatelja pa su snimljene ukupno tri sezone.

A sve ono što je utjelovio u seriji, Zelenski je uskoro preslikao i na stvarni život, zabljesnuvši na političkoj sceni, a godine 2019., kao kandidat novoosnovane stranke ‘Sluga naroda’, nazvane po seriji, premoćno je pobijedio tadašnjeg predsjednika Porošenka, dobivši gotovo tri četvrtine ukupnih glasova.

U svjetlu ruske invazije na Ukrajinu, serija ‘Sluga naroda’ ponovno izaziva ogroman interes javnosti, a brojne televizijske kuće diljem svijeta trude se što brže otkupiti prava za prikazivanje.

Hit-serija koju trenutno baš svi žele pogledati dostupna je besplatno i na RTL-ovoj streaming platformi PLAY od srijede, 23. ožujka. Sav prihod od kupnje serije bit će doniran u humanitarne svrhe, za pomoć Ukrajincima.


Komentari