Uskoro starta snimanje filma i serije ‘General’ o životu Ante Gotovine

free-stock-illustration.co

U naslovnoj ulozi nastupit će Goran Višnjić, a glumačku ekipu, među ostalima, čine Tarik Filipović, Goran Navojec, Ivo Gregurević i drugi.

U produkciji Kiklop filma za Hrvatsku radioteleviziju (HRT) 20. veljače počinje snimanje filma i televizijske serije od osam nastavaka pod naslovom General, koji će u režiji Antuna Vrdoljaka prikazati životni put hrvatskoga generala Ante Gotovine.

U naslovnoj je ulozi Goran Višnjić, a glumačku ekipu čine Tarik Filipović, Rene Bitorajac, Goran Navojec, Borko Perić, Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Nataša Janjić, Goran Bogdan, Boris Svrtan i Zrinka Cvitešić.

Film i serija snimat će se na različitim mjestima kao što su Velebit, Knin, Livno, Šepurine, Zadar, Prkos, Kašić, Islam Grčki, Obrovac, Škabrnja, Sljeme, Lučko, Crna Mlaka, Imotski, Split, Pag, Pirovac, Turanj, Pakoštane, Peruča, Rijeka, Erdut, Dalj, Zagreb te Francuska.

Početku je snimanja prethodilo potpisivanje ugovora između Hrvatske radiotelevizije i produkcijske kuće Kiklop film u rujnu prošle godine, a projekt će nastati prema scenariju Antuna Vrdoljaka i knjige Nenada Ivankovića Ratnik, pustolov i general.

Prijateljstvo Vrdoljaka i Gotovine

Redatelj je Antun Vrdoljak na potpisivanju ugovora o snimanju filma i serije rekao kako je film izrastao iz njegova prijateljstva s Gotovinom, a na ideju o snimanju došao je kad je general bio uhićen te kako je naivno vjerovao da mu može pomoći ako snimi film.

Pomoćnik je redatelja Kristijan Milić inače poznat i kao redatelj filma Broj 55, HRT-ova ratnoga filma koji se bavi tematikom Domovinskoga rata dok je za produkciju zadužen Andrija Vrdoljak, a za fotografiju Vjekoslav Vrdoljak. Emitiranje televizijske serije na Hrvatskoj radioteleviziji predviđeno je tijekom 2018. godine.

Kako piše Jutarnji list, generala Gotovinu će u ovom projektu odigrati čak tri glumca. Uz Gorana Višnjića i petogodišnjeg dječaka, generala u mlađim danima utjelovit će i Nikola Baće, 26-godišnji glumac iz Dubrovnika, koji je na samom početku svoje karijere prije dvije godine osvojio Orlanda za ulogu Konavljanina Vuka u Vojnovićevoj “Dubrovačkoj trilogiji”.


Komentari