Uručena statua Porina za životno djelo obitelji neprežaljenog Akija: ‘Vječiti sanjar nemirnog duha, a za mene samo tata’

Foto: Filip Kovačević

Danas je u uredu glazbene nagrade Porin uručena statua Porina za životno djelo Akijevoj obitelji. Uz kćer Edinu i sina Kikija Rahimovskog, tu su bila još dva člana njegove glazbene obitelji – gitarist Marijan Brkić i klavijaturist Berislav Blažević.

Foto: Filip Kovačević

Uručenju nagrade Porin za životno djelo prisustvovali su Ivana Martinac, glavna tajnica Porina, Nikša Bratoš, član UO Porina i Frano Đurović, predsjednik UO glazbene nagrade Porin.

Parni Valjak bio je zaista Akijeva glazbena obitelj, jer Aki Rahimovski je Parni Valjak i Parni Valjak je Aki. Bezbroj pjesama koje su prostrujale kroz naše životne uspomene u bojama njegovog neprežaljenog i jedinstvenog, specifičnog hrapavog glasa.

„Ja vam se zahvaljujem u ime obitelji Rahimovski na ovom priznanju. Glazbena nagrada Porin obilježila je općenito karijeru mog oca koju je zajedno s Valjkom gradio. Ono što iza njega ostaje je samo pjesma, njegova neizmjerna karizma i vjera da sutra nikad neće prestati. Vječiti sanjar nemirnog duha, Petar Pan širokog osmjeha, a za mene samo tata. Živio je glazbu, živio je pjesmu i živio je za publiku. Glazba je bila njegova pozornica života kroz koju su se izmjenjivala godišnja doba – proljeće, ljeto, jesen i zima. I sve je to bio moj otac. Hvala vam puno“, rekla je u svom emotivnom govoru Akijeva kćer Edina.

 

Komentari