URNEBESNO! Danas rođendan slavi poznati komičar Željko Pervan, a ovo su njegove najbolje ‘fore’ o Zagrebu

Popularni zagrebački komičar, scenarist i glumac Željko Pervan danas slavi 58. rođendan.

Pervan je rođen u Zagrebu, a karijeru je započeo 1985. na “Radiju 101“. Godine 1989. prelazi na nezavisnu TV-kuću OTV gdje upoznaje Zlatana Zuhrića-Zuhru, s kojim je započeo suradnju na raznim skečevima.

Izradio je koncept satiričnog showa “Zločesta djeca” gdje je upoznao te se sprijateljio s Vinkom Grubišićem te je nastupao u raznim skečevima, kao što su Rade u bunaru, Ispitivanje Hrvata u Vojvodini, šaljivi glazbeni spot „Servus Zagreb“…

Široj javnosti je najpopularniji po emisji “Večernja škola” gdje je glumio profesora Zlatanu Zuhriću (Aljoša), Mladenu Horvatu (Denis), Đuri Utješanoviću (Tetak), Ahmedu El Rahimu (Ante Čulo) i Damiru Folnegoviću. Kasnije su im se pridružili i Miroslav Škoro (Mićko), Maja Kovač (Mojca) i Boris Šiber (Marinko).

Danas Pervan radi kao stand-up komičar te je njegove nastupe moguće vidjeti uživo. Dok čekate njegov novi nastup mi vam donosimo njegove najpopularnije skečeve vezane za Zagreb.


  1. Parodija na pjesmu Serbus Zagreb

2. Zaprašivanje komaraca u Zagrebu

3. Priča o Zlatnoj buli

4. Kandidati za gradonačelnika

5. Ratni reporter iz Zagreba

6. Milan Bandić popravlja helikopter

Juričan prozvao Bandića jer nije Škori osigurao i parking: ‘Ipak si ti dežurni droljo koji mu je sredio i parking kod bolnice Merkur’

Komentari

loading...