UPOZNAJTE KRALJICU HRVATSKE: Buduća matematičarka razbija sterotipe o izborima ljepote (FOTO)

Facebook

Svestrana djevojka nosi titulu Kraljice Hrvatske i princeze Zagreba.

Antoanet Levačić 20-godišnja je studentica matematike i strastvena plesačica. U utorak joj razoružala stručni žiri i postala Kraljica Hrvatske. Svestrana Antoanet ispričala nam je više o sebi i srušila stereotipe koji se nerijetko vežu uz izbore ljepote.

“Od malih nogu kretala sam se u plesnom svijetu točnije od Zagrebačkih mališana pa sve do profesionalnih plesova poznatih kao latino-američki i standardni plesovi. Osam godina u tome ostavili su duboku ljubav prema sportu”, kaže nam ova djevojka i dodaje kako uz sve obaveze ipak slobodno vrijeme više orijentira prema teretani.

antoanet2

Prvo natjecanje i odmah titula

Lijepoj 20-godišnjakinji ovo je prvo takvo iskustvo, a već se okrunila titulom.

“Ako se izostavi natjecanje maturalne kraljice, ovo je definitivno prvo takvo iskustvo koje je započelo izborom za Kraljicu Zagreba. A zašto sam ušla u ovo sve? To i ja sebe ponekad zapitam. Ne sjećam se točnog razloga je li to bilo neko monotono razdoblje u životu pa sama želja za novim upoznavanjem ili dokazivanje, nisam sigurna”, kaže naša sugovornica.

28.11.2016., Zagreb - U Kristalnoj dvorani hotela Westin odrzan je izbor za Kraljicu Hrvatske. Antoanet Levacic. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Kako se obično uz ovakva natjecanja vežu brojne predrasude morali smo ju pitati kako ona na to gleda.

“Predrasude, ah te predrasude. Ljudska osobina s kojom se naučiš živjeti”, kratko je komentirala.

“Sve žene su kraljice”

Studentica matematike za sebe kaže da je prava tatina princezica i smatra kako su baš sve žene kraljice.

“Kao što sam napomenula svaka djevojka/žena je kraljica samim rođenjem. Kako sam ja tatina princeza tako su mnoge žene kraljice svojim muževima/dečkima/tati. Dobivena titula je samo mala skretnica u životu. Nije da ću cijeli život biti Kraljica Hrvatske, postoje mnoge stvari koje zapravo ostaju kroz cijeli život a to je faks (jer znanje ti nitko ne može uzeti) i naravno ljudi, prijatelji i obitelj. Ali osjećaj je zapravo izrazito nezamjenjiv, ogromno zadovoljstvo, jer pobjeda kraj takvih predivnih djevojaka ti jako laska”, kazala je ova osebujna djevojka koja po svemu sudeći čvrsto stoji nogama na zemlji.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]”Sva trenutna životna okupacija usmjerena je na faks, naime studiram matematiku na PMF-u i morat ću vam priznati, nije lako. Da je lako svatko bi završio fakultet.Slažete li se?”[/box]
 Zarko Basic/PIXSELL
Zarko Basic/PIXSELL

Pobjedi se nije nadala

Antoanet kaže kako uopće nije bila svjesna izbora, jedina briga joj je bila da napravi sve kako treba.

“Pa iskreno ne znam razlog zašto sam pobijedila, morati ćete to pitati stručni žiri, jer ja pola izbora nisam bila svjesna. Jedino što mi je bilo u glavi je: nemoj pasti, nemoj krivo stati, uspravi se, nasmij se, žedna sam, ajme ruka mi stoji loše, nemoj bubnuti neku glupost..”, kroz smijeh je istaknula i dodala kako je kraj takvih misli teško uvidjeti zašto ili po čemu si se izdvojio od ostalih.

28.11.2016., Zagreb - U Kristalnoj dvorani hotela Westin odrzan je izbor za Kraljicu Hrvatske. Prva princeza Irena Jakicic, Kraljica Hrvatske Antoanet Levacic, druga princeza Sara Stojimanov. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Photo: Zarko Basic/PIXSELL
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Preporuka djevojkama koje se žele okušati u izborima ljepote: Djevojke moje, mogu vam preporučiti da se okušate u ovome čisto radi novog iskustva. Ovakve stvari ne shvaćajte previše osobno je sve je stvar sreće i ukusa ljudi koji sjede za velikim stolom. Uzmimo u obzir da neki vole plavuše, neki crnke, neki duge haljine neki kratke, neki veliki osmijeh neki ozbiljan pogled itd. Ono što nije moje mišljenje već stvarna činjenica je da su sve djevojke lijepe, svaka na svoj način. Da, možda to zvuči kao standardni klišej, ali nije. Stvar je u promatračevim očima.[/box]

Nesvakidašnje ime

Za oko nam je zapelo i njezino ime. Mnogi bi rekli da je neobično, a evo što kaže naša ljupka sugovornica.

“Ah moje ime… svakodnevni problem! Posjedovanje takvog imena nije najjednostavnije jer obično postane jedan od njegovih sinonima kao što su Antonija, Anita, Ankica ali nikako Antoanet Poznata kraljica Francuske Marija Antoaneta bila je prikazana u nekom filmu koji se emitirao u razdoblju trudnoće moje majke”, kroz osmijeh je rekla i dodala kako je njezina majka poznata po kompliciranju doradila je ime i nastalo je Antoanet.

“Neki kažu posebno ja bih se složila s vama i rekla definitivno netipično”, zaključuje Kraljica Hrvatske.

Mi našoj kraljici želimo puno sreće i uspjeha, kako na fakultetu tako i u svijetu ljepote. Vjerujemo kako ju i na jednom i drugom polju čeka blistava budućnost.


Komentari