‘Uopće nije upropastila himnu, za razliku od one naše’, Zagrepčani komentirali nastup Lady Gage na inauguraciji, javila se i Josipa Lisac

Photo: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL

Sve oči danas su uprte u Washington. Naime, danas se održala svečana inauguracija 46. predsjednika SAD-a, Joea Bidena. Ono što je Hrvatima zapelo za oko jest izvedba američke himne koju je otpjevala Lady Gaga. Čini se da nitko nije ostao imun na vokalne sposobnosti pop dive. Mnogi su ovu izvedbu usporedili s našom himnom, odnosno kako ju je izvela Josipa Lisac, na inauguraciji Zorana Milanovića.

“Nadam se da je gledala Josipa Lisac kako se pjeva himna”, “Pala mi na pamet Lisica gledajući ovo. Koliko snobizma u našoj zemlji”, “Spavaš li mirno Josipa“,  “Bez veze. Uopće nije upropastila himnu, za razliku od one naše”, “Sigurno je bolje od Josipe Lisac otpjevala”, “E Josipa naša, trebala si na sate pjevanja kod Gage”, samo su neki od komentara upućeni na račun kritike naše glazbene dive.

“Naša Lisica se previjala kao da moli za socijalnu pomoć a ne da pjeva himnu”, ” Tako se pjeva himna bravo, a ne zavijati ko Lisica“, “A Josipa bi jos tužno pjevušila, vjerojatno i dugo poslije inauguracije”, još su neke od kritika koje su se mogle pročitati na društvenim mrežama.

No, i Josipa Lisac je imala koju riječ za Lady Gaga, a čini se da ju izvedba nije impresionirala.

Nije Lady Gaga tako strašna pjevačica. Dosad sam čula puno američkih pjevača koji su himnu izveli na svoj način. U tome i je poanta. Mislim da je Gaga to izvela prosječno. Ona je dosta jednostavna u svom glazbenom izričaju. Ne bih imala ništa za ni protiv, izvela je onako kako ona to izvodi, izjavila je Lisac za Večernji  dodavši da joj je to puno senzibilnije izvela Beyonce.

 


Komentari