UOČI PRVOG SAMOSTALNOG ALBUMA: Boris Štok na svom singlu ugostio Yayu

Boris Štok, autor, tekstopisac i pjevač, započinje novu fazu svog rada singlom “Ove misli” u kojem kao vokal gostuje Yaya iz Jinxa.

Pjesma “Ove misli” prvi je Borisov korak prema samostalnom albumu planiranom za 2017. godinu. On sam je autor glazbe i teksta te potpisuje produkciju, dok je u aranžmanu sudjelovao Sandi Bratonja (Urban & 4). Materijal je snimio Matej Zec u G.I.S. Studiju, a miksao Kevin Paul u Mute/Miloco studiju u Londonu.

Prepoznatljiv vokal, koji je od prvog pojavljivanja grupe Quasarr unio nevjerojatnu prepoznatljivost i svježinu na regionalnu glazbenu scenu, uz jednako originalan autorski potpis najveći je adut s kojim Štok pokreće solo karijeru.

Yayino gostovanje u singlu “leglo” je spontano, brzo i obostrano ugodno.

“Pjesma pršti energijom i melodijom. Glasovi nam od prvog takta funkcioniraju kao “jedno tkivo”, kao da obje osobe proživljavaju istu emociju. Mislim da se Yaya bojom super uklopila u priču. Htio sam da pjesma u tom kontekstu nije tipičan duet”, tim riječima je Boris Štok opisao rad s Yayom na skladbi koja će ipak donijeti zvučni i Iirski odmak od dosadašnjih radova.

Vizualni identitet projekta osmislila je i realizirala Vanja Talaj, uključujući i odličan lyric video. Estetiku fotografije i video materijala karakterizira kontrast hladnih i toplih motiva čime se želi dobiti intiman ugođaj koji se stapa s glazbom.

Želio je promjenu, samostalnost i kreativni zaokret

Boris Štok je suosnivač i dugogodišnji član višestruko nominirane i nagrađivane grupe Quasarr u kojoj je djelovao kao autor tekstova, koautor glazbe i glavni vokal.

S grupom je snimio tri albuma – “Quasarr”, “Propaganda” i “Sjene” – koje su pratili izuzetno uspješni singlovi “Ti”, “Arpeggio/Vrati mi”, “Propaganda”, “Sjene”, “Ljubav” i brojni drugi.
Upravo pjesma “Ljubav” u kojoj je gostovala Josipa Lisac osvojila je Porina za Najbolju vokalnu suradnju.

S Vedranom Križanom je 2008. godine osnovao projekt Manofon i objavio dva izdanja – “Tv um” i “2”, a najpoznatije skladbe bile su “Ovisnik, zvuk”, “Ono što već znam”, “Ti bi to” i “Trag”. Kao pjevač, autor tekstova i koautor glazbe surađivao je s mnogim renomiranim izvođačima kao što su Josipa Lisac, Mrle & Ivanka, Henry Radanović, grupa Rivers, Marko Tolja, Zoran Predin i grupa Nola.

“Želio sam promjenu, samostalnost i kreativni zaokret. Napraviti odmak od dosadašnjeg rada. Imam puno novih ideja i gomilu pozitivne energije koju želim pretvoriti u glazbu”, motivi su koji stoje iza Štokovog samostalnog umjetničkog angažmana i prestanka rada s grupom Quasarr.


Komentari