Umorni ste? Evo kako možete podići razinu energije na prirodan način

www.andrologyaustralia.org

Često ste umorni i želite biti energičniji i bolje iskoristiti svoje vrijeme? Evo nekoliko savjeta.

1. Pazite na prehranu

Jedan od naših glavnih izvora energije je hrana koju jedemo. Dakle, ako želimo zadržati razinu energije, moramo jesti zdravo i pokušati integrirati najhranjiviju hranu u našu prehranu.

2. Lagana tjelovježba 

Iako tjelovježba ne mora biti prva stvar koju ćete htjeti napraviti kada se osjećate iscrpljeni, ona stimulira vaše tijelo i um na neke vitalne načine. Kod bilo kojeg oblika tjelovježbe, na staničnoj razini, u vašim mišićima radi se više jedinica za proizvodnju energije, tako da vaše tijelo može održati aktivnost na razini.


3. Odvojite vrijeme za jogu ili meditaciju

Joga i meditacije mogu pomoći u povećanju razine energije. To je zato što se te prakse usredotočuju na tehnike – kao što je disanje – koje imaju za cilj promicanje stanja mira. Ako je vaš umor – barem djelomično – uzrokovan povećanoim stresom, joga ili meditacije kao pristupa “samoobrane” mogu vam pomoći da postanete otporniji na stresore.

4. Naučite kako delegirati zadatke

Čini se da to možda nije dostupna opcija za mnoge od nas koji su preuzeli previše oveza na sebe – možda kao partneri, roditelji ili profesionalni ljudi. Međutim, ako ne pronađete pristojnu strategiju za redistribuciju nekih od tih odgovornosti, barem s vremena na vrijeme, to može dovesti do izgaranja i stalnog osjećaja umora u svakodnevnom životu, a to ne pridonosi produktivnosti i sreći.

5. Nemojte podcjenjivati spavanje

Konačno, od vitalne je važnosti osigurati da dobijete dovoljno kvalitetnog sna noću kako biste spriječili umor ili se oporavili od utjecaja napornih ili stresnih aktivnosti tijekom dana, piše RTL.

Komentari

loading...
-->