Ugledna zagrebačka glumica stesala liniju: Otkrila je tajnu gubitka 14 kilograma

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Ugledna zagrebačka glumica Vitomira Lončar sa svojim suprugom Ivicom Šimićem živjela je u Kini gdje im je prošle godine na sistematskom pregledu rečeno kako oboje moraju poraditi na tjelesnoj težini.

“Oboje smo imali više od 80 centimetara u struku, BMI je pokazivao da smo u području pretilosti. U Kini živimo život u kojem smo sami nas dvoje, nemamo društvo s kojim izlazimo. Svi su odnosi uglavnom poslovni i orijentirani smo na sebe. Nemaš nekoga tko bi ti rekao – hej, čini se da ste se udebljali! Mog Ivicu to nije nimalo uzrujalo, a ja sam se baš bila zabrinula”, ispričala je Vitomira za Jutarnji list.

U Kini su ona i suprug stanovali tri godine, a zbog koronavirusa od ožujka je u Hrvatskoj. Uskoro se ipak vraća u dalekoo Xi’an gdje se vraćaju svojim poslovima. Vitomira je profesor-mentor na fakultetu za kulturu i medije, a suprug na humanističkim znanostima.

U samo godinu dana Vitomira je izgubila 14 kilograma. Tvrdi kako je na početku njene dijete odluka pala na gladovanje i da se tada istinski napatila. Nije mogla spavati, a bila je bez energije.

Koristeći aplikaciju WeChat koja je u Kini jako popularna naletjela je na Draganu Popović Gagu, trenericu koja joj je pomogla u transformaciji. Za početak ju je učila o prehrani, a u njen život uvela je i vježbanje.

“Kako sam zaista htjela napraviti nešto sa sobom, pristala sam čak i na vježbanje, haha. I tako je krenulo. Prvo sam učila osnove o proteinima, ugljikohidratima i mastima. Istodobno su krenule lagane vježbe. Mislim, lagane za nekoga tko je u treningu, ali za mene, koja sam bila potpuno izvan forme, bile su nezamislivo teške. Bila sam crvena u licu kao rak, jedva sam disala, sve je boljelo”, objašnjava Vitomira svoj početak.

“Dan sam počinjala s jajima na 100 načina, povrćem, određenim voćem u ograničenim količinama, bademima, chia sjemenkama… Bijelo pileće meso bilo je uvijek spas u zadnji čas kada bi me uhvatila glad. I ono što je bilo jako bitno to je – voda. Bez dovoljne hidratacije nema naprijed. Prehrana je raznovrsna i sadrži sve što je potrebno organizmu, ali sa smanjenim ugljikohidratima i pojačanim proteinima”, sažela je ona tajnu svoje nove vitke linije.


Komentari