U SREDIŠTU SKANDALA: Nakon nekoliko dana šutnje, oglasila se Nataša Janjić, odmah se javila Veljača

Foto: Instagram/Pixsell

Ovih se dana domaća glumica Nataša Janjić Medančić, zajedno s kolegicom Jelenom Veljačom, našla u središtu skandala. Naime, u javnost je dospjela njihova prepiska o socijalnim radnicima, zbog čega ih je Hrvatska komora socijalnih radnika tužila. Sada se, pak, nakon nekoliko dana šutnje Nataša Janjić Medančić prvi put oglasila, a na njezinu je objavu reagirala i Veljača.

Na Instagramu je, naime, glumica objavila fotografiju na kojoj pozira u naručju supruga, ortopeda Nenada Medančića. “Jedna klupa, tiha luka”, napisala je uz fotografija. Komentari podrške odmah su se počeli nizati, a javila se i Veljača koja je kratko napisala: “Aaaa” te dodala emotikone srca.

Podsjetimo, zbog njihove prepiske koja je dospjela u javnost, Hrvatska komora socijalnih radnika tereti ih za kazneno djelo protiv javnog reda – javnim poticanjem na nasilje i mržnju, opisanu i kažnjivu po članku 325. stavku 1. Kaznenog zakona. Ako se proglase krivima – mogle bi dobiti i do tri godine zatvora.

 

Naime, Veljača je u odgovoru na komentar Janjić Medančić na društvenim mrežama napisala: “krv im j***m uhljebarsku”, na što je Janjić Medančić odgovorila: “Svi su ubojice. Svi odreda. Ignoranti smrdljivi”, a Veljača je onda nadodala “…a plaća curi, bolovanja i p****e materine”.

Prepiska se brzo proširila društvenim mrežama i medijima, a odnosi se na slučaj dvoipolgodišnje djevojčice Nikoll koja je nedavno preminula u Klaićevoj bolnici nakon ozljeda koje joj je nanijela vlastita majka (24), utvrđeno je policijskim ispitivanjem.

Inače, nakon što je u javnosti izazvala lavinu reakcija, Nataša Janjić Medančić u utorak se – ispričala. “Ovim putem, želim se ispričati što sam svoju ogorčenost i prestravljenost slučajem djevojčice Nikoll u privatnoj i vrlo općenitoj prepisci s Jelenom Veljačom obojala neprimjerenim rječnikom i neodređenim, ali dramatičnim optužbama”, napisala je na Facebooku.

O cijelom smo slučaju razgovarali s Igorom Vuletićem, izvanrednim profesorom Pravnog fakulteta u Osijeku. “To je svakako jedan nesvakidašnji i neobičan primjer. Koliko je meni poznato, nije do sada taj članak bio tako tumačen u praksi, barem ne onoj koja je dostupna. Treba vidjeti kako će praksa postupiti, ali meni se osobno takva konstrukcija čini nategnutom. U svakom slučaju, to će biti vrlo zanimljiva odluka i može uspostaviti jedan zanimljiv presedan. Smatram da nije jasno mogu li se socijalni radnici kao skupina podvesti pod zaštićene skupine iz te odredbe”, rekao nam je, između ostaloga, prije nekoliko dana ovaj stručnjak za kazneno pravo.

 

Komentari