‘U POTPUNOSTI ZAGREPČANEC’ Evo kako je glumac Kristijan Potočki usporedio život u centru sa i bez auta

Foto: Facebook

Glumac Kristijan Potočki gostovao je u emisiji ‘Purgeraj’ urednice i voditeljice Tanje Baran na Radiju Sljeme, a ondje je ovaj rođeni Zagrepčanin, sa zagorskim korijenima, koji je pola života proveo u Maksimiru, a pola u centru, pričao o gradu u kojem je odrastao i za koji i danas ponosno ističe kako mu je najljepši na svijetu.

˝Ja sam prije svega Zagrepčanec. Rođen u Maksimiru, odrastao u Maksimiru, osnovna škola ondje, srednja i fakultet u centru. U potpunosti sam Zagrepčanec. Deda mi je bio iz Radoboja. To je ta zagorska krv. Ako gledamo pravilno, treća generacija u Zagrebu bi bila Purger, znači da sam i ja pravi Zagrepčanin˝, započeo je 43-godišnjak koji je napomenuo kako mu je ˝kaj˝ uvijek u srcu, ali prije svega zagrebački ˝kaj˝.

Kako je pojasnio, pauze od proba i predstava u svom matičnom kazalištu, HNK u Zagrebu, koristi za odlazak u Radoboj gdje uživa u sportu, prirodi, ali i svojoj zagorskoj kućici. ˝San svakog Zagorca je da ima kuću u Zagorju, a stan u Zagrebu. Ja sam išao obrnutim putem. Prvo sam riješio stan, pa onda kućicu u Zagorju˝, kroz smijeh je rekao glumac koji je u emisiji otkrio i da su mu upravo zelenilo, mnogobrojni parkovi te priroda u Zagrebu ono što mu je najljepše u gradu, ali i kako je grad jedna svjetska metropola čijoj posebnosti pridonose upravo njegovi stanovnici, kultura i bogati program koji nudi.

˝I minus i plus života u centru svakako je auto˝

Kada je riječ o životu u središtu Zagreba, Kristijan je iskreno naveo i prednosti, ali i mane ovog dijela grada. ˝I minus i plus života u centru svakako je auto. Onima koji imaju auto, unatoč svim garažama koje imamo, minus je pronaći mjesto za parking. S druge pak strane, ako nemaš auto, plus je to što ti je sve dostupno i svugdje možeš pješke i biciklom. Na plac, u šetnje sa psima, ima se kamo otići˝, pojasnio je te priznao i kako baš ne raspoznaje dotepence.

˝Dotepence naizgled prepoznam samo ako su druge boje kože. Nisam tako zagriženi Zagrepčanin, ja mislim da je Zagreb jedan svjetski grad, grad po mjeri čovjeka i svi koji imaju interes dolaska u grad su dobrodošli. Dotepenci obogaćuju grad Zagreb, daju mu jedan poseban štih i onda dobivamo ono što bismo nazvali jednom multikulturalnom sredinom˝, istaknuo je glumac.

˝Vidim Zagreb kao jednu Ameriku u malom˝

Za kraj, Kristijan je opisao kako zamišlja Zagreb u budućnosti. ˝Vidim ga kao veliku metropolu, grad koji radi, koji se bori, da budemo dobili neko moderno odlagalište za smeće ili neku bolju prometnu povezanost. Vidim se kao jedan ponosni Zagrepčanec s osmijehom i zadovoljstvom i da se ne sramim kaj sam Purger. Vidim Zagreb kao jednu Ameriku u malom˝, zaključio je.

Komentari