TUŽNA PRIČA: Nogometaš Šahtara sa trudnom suprugom skriva se po bunkerima Kijeva

Foto: Instagram

Georgij Viktorovič Sudakov je ukrajinski profesionalni fudbaler koji igra na poziciji veznog igrača za Šahtjor Donjeck u ukrajinskoj Premijer ligi.

Sudakov, koji je rođen 1. rujna 2002. i nedavno je potpisao profesionalni ugovor sa Šahtarom u trajanju do kraja 2026. godine, ratne strahote proživljava skupa sa svojom suprugom Lizom, s kojom se nalazi u jednom od skloništa u Kijevu.

Javnosti je to otkrio Fernando Valente, Španjolac koji je trenirao Sudakova dok je ovaj igrao za drugu momčad Šahtara, prenosi Gol.hr

“Sudakov je bio najveći talent koji sam trenirao u životu. Ima 20 godina, reprezentativac je Ukrajine i nedavno je obnovio ugovor do 2026. Radi se o fantastičnom ljudskom biću koje čeka da postane otac, skupa sa svojom ženom Lizom. Otišli su u bunker zbog ovog besmislenog rata. Plačem i molim se za ovaj par i sve mlade igrače i prijatelje koje sam ostavio u Ukrajini koja me je usrećila tijekom dvije godine. Srce mi je stisnuto”, napisao je Valente.

Nogometaš se i dalje nalazi u glavnom ukrajinskom gradu sa suprugom, ali pitanje je koliko će se još tamo zadržati s obzirom na sve žešće napade Rusa. Nesretni mladić, koji je dosad upisao tri nastupa za seniorsku reprezentaciju Ukrajine, tako će postati otac u groznim okolnostima, u vrijeme kada će on i supruga morati prvo spašavati živu glavu. Mnoge je rastužila ova priča koja se brzo proširila po svim svjetskim medijima.


Komentari