Tužna i bespomoćna Nives Celzijus: ‘Za njih je to glupost izmišljena da im upropasti najbolji period života’

foto:Instagram/screenshoot

Nives Celzijus komentirala je kako je kao majka tužna i bespomoćna jer želi da su joj djeca i u ovim vremenima epidemije koronavirusa pokraj nje.

Svoje je misli podijelila s pratiteljima na Instagramu.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Što mi točno vrijedi naša ‘zaštićenost’ ako su mi oni najmiliji na ‘izvoru’?! I sjedimo mi odrasli tako u kući, neki zato što su u mirovini, neki zato što trenutno nemaju posla, neki zato što im je zabranjen rad… I voljeli bi da razmišljamo kako nam je lijepo, napokon smo na okupu. Mogli bi mi to jer uvijek pronađemo i onu neku najtanju nit pred samo pucanje koju s puno ljubavi primimo, njegujemo, ne puštamo i zaliječimo. Zaista bi mogli. Imamo tu starije ljude, narušenog zdravlja koji spadaju u rizične skupine i voljeli bi vjerovati da činimo sve da ih zaštitimo. Lako pronalazimo pozitivnu stranu ako smo dobili mogućnost zaštititi naše voljene i možda nije idealno rješenje, ali je opet način vrijedan žrtve jer su ljudski životi u pitanju. I pokušavam se uvjeriti da je sve ovo ispravno i onda se sjetim da su mi djeca vani, nezaštićena.

‘Loše stvari se ne događaju njima’

Nose li maske? Ok, Leone je discipliniran, nosi sigurno i pere ruke. Taisha? Nisam sigurna. Njen razred bio je u samoizolaciji, jedva čekaju da napokon vide, zagrle i izljube svoje prijatelje. Da li sam ju milijun puta zamolila da se suzdrži izljeva ljubavi na neko vrijeme, da li sam joj objasnila da posljedice mogu biti kobne za njene voljene? Jesam. Ali oni su djeca, omnipotentna. U njihovim neiskusnim glavicama, loše stvari se ne događaju njima. Oni su zaštićeni. Oni se ne moraju opterećivati maskama i dezinficijensom jer je za njih sve to glupost izmišljena da njima upropasti najbolji period života.


Uglavnom, tužna sam, bespomoćna, želim da su mi djeca pored mene i da ih imam na oku. Zašto svi ti ljudi ostaju bez posla i u neizvjesnosti i strahu od sutra, ‘u sigurnosti doma’ čekaju da im se djeca vrate kući”, napisala je spisateljica i pjevačica na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nives Celsius (@nivescelsius)

Komentari

loading...