TUŽAN KRAJ LEGENDARNOG AKIJA RAHIMOVSKOG: U zagrebačkoj klinici ugrađena mu četiri stenta

Foto: Hrvoje Jelavic / Pxsell

Akija Rahimovskog pamtit će generacije. Pjevač grupe Parni valjak preminuo je danas u 67-oj godini, što su potvrdili na zvaničnoj Facebook stranici ovog benda.

Prije par dana operacijom su mu ugradili četiri stenta u jednoj zagrebačkoj klinici, doznaje Večernji list. Svi oko njega vjerovali su kako je to kraj ozbiljnim zdravstvenim problemima. Aki se stoga i vratio u Sloveniju, no sudbina je, nažalost, odlučila drukčije i umro je danas u slovenskom Novom Mestu.

Naime, pjevač je i ranije imao zdravstvenih problema, međutim uzrok smrti još nije službeno potvrđen. U travnju 2018. godine doživio je lakši moždani udar zbog čega su svi koncerti benda neko vrijeme bili otkazani. Prije toga danima se osjećao loše, a tek u bolnici potvrdili su dijagnozu. Tada je jedan njegov suradnik otkrio da glazbenik voli začinjenu makedonsku kuhinju, puši cigarete i pije kavu, no nakon moždanog počeo je više paziti na svoje zdravlje Neko vrijeme proveo je u bolnici, a nakon izlaska poručio je da se osjeća dobro i da ne želi da itko brine za njega.

Tada je otkrio da mu se jelovnik sastoji od namirnica koje čine mediteransku prehranu, cigarete i kavu je izbacio, a stres maksimalno izbjegava. Pet mjeseci nakon moždanog udara otkrio je i da se vraća na pozornicu i najavio koncert u Beču.

Na velikom koncertu u Areni Zagreb, Aki je trebao je nastupati početkom ožujka. Naime, taj koncert je  rasprodan još prije dvije godine, ali je zbog pandemije  premješten na početak 2022. Po svemu sudeći članove grupe Parni Valjak ova vijest je jako pogodila pa su mu poželjeli vječni spokoj.

Foto: Hrvoje Jelavic / Pxsell


Komentari