Trujete se cijelo vrijeme? Saznajte može li vam tijelo probaviti meso

Lijepi spremljeni odrezak ili sočni hamburger vrsta su hrane kojoj je teško odoljeti. Meso doista jest prepuno hranjivih tvari, no u njemu se nalazi i niz prirodnih kemijskih toksina sa zasićenim masnoćama i elementima koji znaju otežavati probavu. Ukoliko pretjerate u konzumaciji mesa, utoliko postoji mogućnost i za ozbiljnije posljedice za naš organizam. Posljedice o kojima rijetki razmišljaju, a itekako su moguće – bolesti srca, dijabetis ili nešto gore.

Prema navedenim simptomima prepoznajte podnosi li vaše tijelo meso:

Konstipacija

Svi imamo različite probavne sustave, a temelje se na našoj genetici i prehrambenim navikama. Ovisno o vrsti mesa, neka imaju prilično visoku razinu masti. Tijelu treba više vremena da o probavi i to je razlog zašto neki mogu imati probavne smetnje sljedećeg dana.

Stalno ste gladni

Ako se cijelo vrijeme osjećate gladno, iako ste upravo jeli, to može značiti da imate previše proteina.

Tamni krugovi ispod očiju

Nemojte se prevariti pretpostavljajući da tamni krugovi ispod očiju nastaju zbog nedostatka sna ili umora. Imajte na umu da i nepravilno probavljanje mesa može biti uzrok. Ako ih imate često (osobito dan nakon što jedete meso), onda je to znak da se meso ne probavlja kako treba.

Visoki krvni tlak

Ako imate visoki krvni tlak, to može biti znak da je vrijeme da se smanjite jedenje mesa.

Loš zadah i mirisi tijela

Često doživljavanje lošeg zadaha i mirisa tijela znak je da vaše tijelo ne probavlja ispravno meso. Ako meso nije dobro probavljeno, taj miris se vraća iz vašeg probavnog sustava i konačno izlazi na vašu kožu i dah.

Oslabljeni imunološki sustav

Kada vaše tijelo ne probavlja ispravno meso, možda ćete se razbolijevati češće nego inače.

Umor

Ako se nakon konzumiranja mesa počnete osjećati vrlo tromo ili umorno, nemojte to uzimati kao normalno stanje. To znači da vaše tijelo ne probavlja meso.

Mučnina

Mučnina je uobičajeni simptom da ne probavljate dobro meso jer može biti reakcija na određene bakterije u mesu.

Nadutost

Mesni proizvodi su jedna od najtežih namirnica za probaviti za ljudsko tijelo jer je protein koji se nalazi u mesu (osobito crvenom mesu) težak za nas, a to može uzrokovati nadutost. Nepravilna probava mesa može dovesti do akumulacije toksina u tijelu.

Izvor

Komentari