Trik od 15 minuta – jedete tjesteninu i ne debljate se

Pixabay

Talijanke su poznate po tome da vole uživati u hrani, ali to ne znači da će se pomiriti s viškom kilograma. U održavanju vitke linije pomaže im i svakodnevni trik koji svatko može kopirati.

Talijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, kruh, tjesteninu, sladoled, vino… Kalorije kontroliraju tako što jedu jednostavne i cjelovite namirnice, stavljaju manje preljeva i umaka te jedu male porcije.

Zbog takvog načina konzumiranja hrane Talijanke ne moraju ići na dijete niti ih prakticiraju, a kako bi ostale vitke služe se i trikom koji je zapravo dio talijanske kulture– kad god su u prilici odu kratko prošetati, obično 15 minuta.

Talijanke ponekad šeću i nekoliko puta dnevno i to obično poslije obroka., piše zadovoljna.hr, a dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i znanost. Istraživanje objavljeno u časopisu “Diabetes Care” pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa.

Istraživanja su pokazala i da je šetnja poslije večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu “reprogramirati” tjelesni sat te vam tako pomoći da bolje spavate, poboljšati probavu, smanjiti nalet inzulina koji se događa nakon jela te ubrzati metabolizam – i sve to bez da uopće imate osjećaj da vježbate.

Komentari