Tragedija u obitelji poznate glumice: ‘Naučila si me čekati, naučila si me voljeti život’

Vitomira Lončar (Foto: Facebook)

Poznata glumica, ali i profesorica Vitomira Lončar objavila je tužnu vijest na svom Instagram profilu na kojemu često objavljuje pojedinosti iz svog života u kineskom gradu Xi’anu.

Ovoga puta objavila je fotografiju svoje majke koja je preminula 5. lipnja u 87. godini života.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vitomira Loncar (@vitajana)

Ranije je svoju bol zbog velikog gubitka objavila na Instagram storyju.

”Mama moja… Naučila si me boriti se. Naučila si me dijeliti. Naučila si me davati. Naučila si me čekati. Naučila si me voljeti život. Usprkos svemu. Hodaj mama, hodaj. I pleši. I čekaj me”.

Od voljene bake oprostila se i Vitomirina kći, Buga Šimić. “Sjećat ću te se točno ovako. U svom filmu. Tvrdoglava do bola. Do te mjere da nisi ni zube htjela nositi jer su te smetali. Željna za avanturom. Kao kad si nam u 6 ujutro došla priopćiti da ideš u Mađarsku na jedan dan jer eto – baš je danas popust za vlak.

Puna života do zadnjeg trena. Još si mi prekjučer pokazivala kako voziš bicikl u zraku i rekla kako ti se svi smiju jer si rekla da ćeš opet plesati, ali da da ćeš ti svima pokazati.

Znam da si nam zabranila da ti puštamo muziku na sprovodu jer da ćeš se sigurno dići iz lijesa i početi plesati. Ali svirat ćemo. I smijati se tebi u čast i slaviti život onako kako si samo ti znala.

Jer ti si voljela život kao nitko. I slavila ga kao nitko. I znam da sam tvoja unuka svaki put kad me uhvati potreba za hodanjem. Kad mi se onaj mali vražićak u očima upali i zapali u meni želju za avanturom. I sjećat ću te se svaki put kad pogledam neku biljku kojoj ne znam ime (a takvih ima puno), a koju bi ti i znala, i pomazila i nasmiješila bi joj se.

I plesat ću za tebe i s tobom.

Ostat ćeš upisana u nama. U tvrdoglavim, Lončarevskim glavama i žilavim, upornim srcima koja se ne predaju. I koja uvijek nadu način. I najviše od svega – koja obožavaju život.

Leti mirno, Baksi. I pleši gore. Oni tamo ni ne znaju kakav ih parti čeka”, objavila je unuka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Buga Marija Simic (@bugamarijasimic)

Komentari