TOMAŠEVIĆ DOBIO LUTKICU POZNATE UMJETNICE: Njegova karikatura postala je pravi hit na internetu

Foto: Pixsell

Poznata osječka lutkarica Mila Lončar u sklopu svog aktualnog projekta “Crodiseja ili Milina arka”, već mjesecima uveseljava lutkicama poznatih osoba iz domaćeg javnog života na društvenim mrežama te vlastitim putujućim izložbama.

Na red je došao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nakon Vladimira Šeksa, Josipe Lisac, Zorana Milanovića i čitave plejade domaćih i inozemnih poznatih lica. Svi su se oduševili Milinom ilustracijom Tomaševića pa je pohvalili za odličan rad.

“Tako mlad, a tako Tomašević”, napisala je umjetnica ispod fotografije na društvenim mrežama te oduševila pratitelje koji su joj čestitali na uspješnom radu.

“Lutke sam počela raditi krajem listopada prošle godine. Nikako se nisam nadala da će dobiti toliko pažnje, posebno u medijima. U pozitivnom sam šoku”, izjavila je jednom prikom umjetnica za tportal.

‘Koristim žicu, tekstil, vruće ljepilo, iglu i konac. Od konstrukcije, naravno, krenem. Nakon toga nađem komad krpe (neke stare majice) koji se otprilike podudara s bojom kože i krenem s rezanjem. Punilo vadim iz odbačenih plišanih igračaka te spajam glavu. Uzimam konac i iglu i krene ubadanje. Nakon što izvučem osnovne poteze iglom i koncem počinjem raditi oči, nos, usta, uši… To je ustvari najteži dio. Vrlo je sitno i izazovno je izvući ove dijelove u tekstilu vrućim ljepilom. U pištolj sam se zaljubila. To je ključni alat za izradu ovakve lutke. Kao što kist treba boji, tako meni treba pištolj za oblikovanje’, objasnila je.

Njene genijalne lutke se sada traže svugdje pa i izvan granica Hrvatske.

Krpene lutke koje izrađuje Mila vraćaju osmijeh na lice, a nema sumnje da je ova karikatura zasigurno oduševila i gradonačelnika Tomaševića!


Komentari