‘TO JE BAŠ RUŽNO, DNO DNA’ Nakon optužbi da je neprofesionalna, oglasila se i Uršula Tolj

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Nakon što je prije dva dana poput bombe u medijima odjeknula vijest kako Dora, hrvatski izbor za pjesmu Eurosonga, ima novog šefa, odnosno, da je s uredničkog mjesta smijenjena Uršula Tolj, a na njeno mjesto došao Tomislav Štengl, urednik HTV2 i v. d. urednika HTV1 te urednik preklanjske Dore na kojoj je pobijedio Damir Kedžo, u javnosti se odmah krenula nagađati o potencijalnim razlozima takve odluke. Tako je prema pisanju pojedinih medija, navodna kap koja je prelila čašu bilo to što je Uršula prije par dana, točnije, 27. listopada, navodno bez pismenog blagoslova svojih šefova, raspisala natječaj za Doru, u želji da se žiriranje obavi do kraja godine, kako bi sve bilo spremno za veljaču, kada će se Dora po planu održati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Uršula Tolj (@ursulatolj)

Međutim, Uršula je to sada demantirala. Iako se ovih dana nije javljala na telefon te nije davala izjave za medije, nagađanjima je odlučila stati na kraj putem društvenih mreža. ˝Da bi bila objavljena, Pravila natječaja za Doru moraju biti potpisana od Glavnog ravnatelja HRT-a. Bez tog potpisa ne može se raspisati natječaj˝, napisala je Tolj na svom Instagram profilu.

Foto: Instagram

Nedugo nakon toga, objavila je još jednu fotografiju zagrebačkih ulica s znakovitom porukom. ˝Svoju sam kći i svoga sina primjerom naučila da ne lažu i ne likuju. Ne zato što će im se to obiti o glavu, a hoće, nego zato što je to baš ružno. Dno dna˝, poručila je 40-godišnjakinja.

Foto: Instagram

˝Sve što u životu radiš se vrati – prije ili kasnije˝

Inače, iako su na odluku o smjeni sada već bivše šefice Dore brojni ostali neugodno iznenađeni, među kojima i modni dizajner Juraj Zigman, čije se ime spominjala kao jedan od navodnih razloga njezine smjene, menadžerica Damira Kedže, Snježana Jerković Radočaj, koja je s Uršulom surađivala na Dori 2020. kada je Kedžo odnio pobjedu, ali zbog pandemije i odluke HRT-a u konačnici nije dobio priliku predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, nije imala lijepe riječ za Tolj.

˝Kada sam pročitala riječ o smjeni šefa Dore, svojoj kćeri još sam jednom ponovila kako ti se sve što u životu radiš vrati – prije ili kasnije. Kazala sam joj i da nikad ne bude nepravedna i ne radi drugima ono što ne želi da bude napravljeno njoj. Sve o svom iskustvu suradnje s gospođom Tolj, a vezano za iskustvo Damira Kedže, već sam odavno rekla. Ukratko, držim ga neprofesionalnim i neugodnim. Nakon svega, vjerujem da će svi sudionici Dore 2022. imati profesionalnu, jasnu i korektnu komunikaciju i suradnju s novim urednikom kako bi što bolje predstavili sebe, svoju glazbu i Hrvatsku na Dori i pozornici Eurovisiona u Italiji 2022.˝, rekla je Snježana Jerković Radočaj za Jutarnji list.


Komentari