TKO JE ZAPRAVO DOTEPENAC? Mnogi se bacili na guglanje pojma zbog kojeg su ‘Zagrepčani fakat magarci’

Foto: Screenshot

Mirela Holy uzburkala je strasti upotrebom riječi dotepenac na Twitteru. Neki su se uvrijedili, a nekima nije bilo jasno što ona zapravo znači, pa su krenuli s guglanjem.

“Mi, Zagrepčani, fakat smo magarci, šutimo kao zadnji papci iako su nas stavili posljednje u Hrvatskoj na popis za cijepljenje. Em što u Zagrebu živi najviše ljudi, gustoća naseljenosti koja omogućuje širenje bolesti je najviša, ali, eto, zadnji smo u redu za cijepljenje. Zašto?”, upitala se Holy i u raspravi one koji su se u Zagrebu cijepili preko reda nazvala “dotepencima”.

Neke je zanimalo detaljno značenje te riječi pa su je upisali u tražilicu, i nisu bili jedini. U utorak u 7 ujutro tu riječ nije pretraživao nitko, ali samo par sati kasnije dogodila se eksplozija. U 10 sati pretraživalo ju je 28 ljudi, a u 7 navečer istog dana 56 ljudi. Pretraživanje je prema podacima na Google Trendsu u jednom trenutku dosegnulo 100 korisnika.

Foto: screenshot Google

Inače, prema Hrvatskom jezičnom portalu, definicija riječi dotepenac ili dotepenec bila bi onaj koji se dotepao, onaj koji je došao tko zna otkud; došljak, dođoš, dojdek, dotepuh.


Komentari