Tko će naslijediti Nataliju Pricu, Ivanu Paris i Jelenu Glišić? Objavljene finalistice za Miss Universe Hrvatske 2022. godine

Finalistice Miss Universe (Foto: Same Mervara)

Najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj, Miss Universe Hrvatske 2022, održati će se 23. svibnja 2022. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu. Za titulu najljepše natjecati će se 13 djevojaka koje dolaze iz cijele Hrvatske i koje se već danima pripremaju za veliko finale. Finalistice su: Gabriela Balek, Monika Bogdanić, Maria Delić, Veronika Đerek, Lara Fuchs, Iris Kralj, Klaudija Krezić, Andrea Mandarić, Emanuela Mažar, Magdalena Milošević, Arijana Podgajski, Karmen Vulić i Antonela Zvonković.

Djevojke su svoje pripreme započele za vrijeme boravka u Zagrebu u luksuznom hotel Esplanade gdje su bile upućene u sve aktivnosti koje ih očekuju u narednom periodu i što ustvari znači biti Miss Universe Hrvatske.

“Izbor Miss Universe nije samo izbor najljepše djevojke na svijetu. Misice moraju biti društveno odgovorne, pratiti aktualna zbivanja u svojoj zemlji i u svijetu te imati mogućnost pokretanja pozitivnih promjena. Platforma Miss Universe i medijska pažnja oko svake predstavnice na svjetskom izboru obavezuje na uključivanje u brojne projekte te humanitarne akcije i na to da missice svoje društvene mreže i druge platforme koriste kako bi davale pozitivan primjer i utjecale na mladež, izjavila je direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske Ivana Delač, koja je ovu titulu ponijela prije gotovo dvadeset godina.

Vrijeme tijekom priprema biti će ispunjeno snimanjima promotivnih razglednica, službenih fotografija, uvježbavanjem koreografije te odabirom garderobe i obuće koju će nositi na izboru: večernjih i cocktail haljina Bariba, kupaćih kostima Pletix, te obuće Baldinini. Finalistice će posjetiti i Hrvatsko Zagorje, točnije Vuglec Breg gdje će uz prekrasnu prirodu uživati i u zagorskim specijalitetima.

U nedjelju su otputovale u Opatiju, a na bazenu hotela Ambasador odradile su službeno fotografiranje pred kamerom fotografa Same Mervara. ‘Izuzetno nam je drago što smo opet u Opatiji, gdje je sve počelo 1997. godine prvim izborom Miss Universe održanim u Hrvatskoj. Djevojke su smještene u Heritage Imperial hotelu, a snimanja i probe ćemo imati u hotelu Ambasador, gdje će nam se pridružiti i dr. Vivian Jurković koja će djevojkama dati vrlo korisne savjete za njegu kože’, otkrila je direktorica izbora Marija Kraljević.

Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Ora Ivanišević predati krunu saznati ćemo 23. svibnja, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote, Miss Universe. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 Eura.

Program u kojem nastupaju Filip Rudan i Jacques Houdek vodit će Davor Garić.

Podsjetimo, najpoznatije pobjednice izbora za Miss Universe Hrvatske su Natalija Prica, Jelena Glišić, Ivana Paris i Ivana Delač, a najbolji rezultat na svjetskom izboru ostvarila je Sarah Ćosić, koja je ušla u Top 15.

Komentari