ZAGREBAČKI SVEĆENIK PSIHOLOŠKI PROFILIRAO THOMPSONA: Nazvao ga Božjim izaslanikom, a evo i zašto

picmonkey

Pater sluša Thompsonove pjesme zbog, kako kaže, “jakih i lijepih” poruka.Osim što je svećenik, Mijo Nikić je i velik Thompsonov obožavatelj, a nedavno je i objavio svoj psihološko-teološki osvrt na pjevača. U svojoj Antologiji Marka Perkovića Thompsona, pater je izložio svoje uvide nakon praćenja neverbalne komunikacije i iščitavanja stanja pjevačeve nutrine, prenosi Net.hr. 

“Marko je, unatoč slavi, ostao jednostavan i skroman, a to su vrline velikih ljudi. Cijeni i voli svoju obitelj, želi rasti i kao čovjek i kao vjernik”, rekao je pater.

Ovaj tandem upoznao se 2002.godine i to preko zajednčkog prijatelja, velečasnog Zlatka Sudca. Već pri njihovom prvom susretu, pater je osjetio da Thompson zrači pozitivnom energijom i iskrenom ljubavi. Prije nego što su se upoznali slušao je njegove pjesme zbog jakih i lijepih poruka.

“Sjetimo se riječi iz pjesme Nemoj tuđe, prokleto je. Posebno mi se sviđaju Neću izdat ja Boga nikada. Time Thompson svjedoči da mu je Bog na prvome mjestu”, kaže.

Nakon što su se upoznali, postali su prijatelji, no ne viđaju se često. Čuju se telefonski, a pater tvrdi kako Thompsona, uz bogoljublje, krase domoljublje i čovjekoljublje.

“Kršćanski odgaja djecu. Ljubi svoju domovinu. Bio je na prvoj crti bojišnice, izložio svoj život za slobodu domovine”, ističe Nikić.

Dodajte i da je pjevač “kamenih gena” i “senzibilne duše”, a promiče i duhovnu stvarnost u rastresenosti nasilne globalizacije svijeta. Do toga ga je, kako kaže pater, mogla dovesti samo molitva i posebna milost božja.

“Usuđujem se reći da je Marko svojevrsni Božji izabranik. Znamo da često nailazi na protivljenje pojedinih struktura društva, ali upravo to je potvrda Božjeg djela jer sve što je Božje nailazi na protivljenje svijeta koji nije upoznao Boga”, smatra Nikić.

Isusovac Mijo Nikić završio je studij filozofije i teologije u Zagrebu. Zatim je magistrirao dubinsku psihologiju u Rimu. Često vodi duhovne seminare.

>>> THOMPSON POBJESNIO ZBOG NEREDA: Huliganima objasnio što su zapravo napravili Hrvatskoj (VIDEO)

>>> BRUTALNO SPRDANJE SRBIJE S THOMPSONOM I HRVATIMA: Pogledajte što su se ovaj put usudili napraviti!


Komentari