TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA KASANDRE (54): ‘Nije željela da je gledaju bolesnu i bez novca’

Foto: Instagram

Dance zvijezda 90-ih Davorka Ručević, poznatija kao Kasandra, preminula je u 54.oj godini, a reakcije se i dalje ne stišavaju. Javnost je pogodila vijest o smrti zvijezde koja je navodno glasom s rasponom od četiri oktave mogla nadmašiti čak Josipu Lisac, navodi Jutarnji List.

Postala je poznata po hitovima kao što su “Sladoled”, “Nisi ti jedini na svijetu”, “Kazna”, “I’ve got a feeling”… Međutim, životna priča Kasandre bila je potpuno je drugačija i daleko od reflektora već godinama.

Foto: Instagram

Dugih 14 godina šutnje

U javnosti se posljednji put pojavila prije 14 godina na rođendanu bivšeg menadžera Vladimira Mihaljeka Mihe u zagrebačkom hotelu. Prekinula je šutnju tek 14 godina poslije kada je za 24sata ispričala da zbog opake bolesti nije mogla ni hodati pa je iznijela detalje o svom životu nakon slave.

Otkrila zašto se povukla iz javnosti 

”Svi me nešto traže. It’s OK. Razumijem ja to sve. Ali sumnjam da netko rođen 2000. godine zna tko je Kasandra. Sa scene sam otišla jer nisam htjela pošto poto biti u javnosti i privlačiti pozornost. Imala sam endometriozu, nisam mogla hodati, dogovoriti kavu s frendicom. Nisam išla ni na skijanje ni na kupanje 20 godina. I što ću ja biti poznata po svojim privatnim stvarima”, ispričala je tada.

Riječ je o bolesti koja se, objašnjavaju liječnici, javlja od rane mladosti i može poremetiti menstrualni ciklus. Ako se ne liječi, može dovesti i do neplodnosti. Najčešće je imaju žene koje nisu rađale, a ciste se uklanjaju hormonalnom terapijom ili laparoskopskim zahvatom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Večernji list (@vecernji.list)

Bila je prepoznatljiva po punijim usnicama

Osim po svojim bezvremenskim hitovima, bila je poznata po iznimno atraktivnom izgledu. Visoka i vitka, s naglašenim i zavodljivim usnama, plavih očiju, plave ili crne kose, specifičnog dubokoga glasa, prštala je od seksepila. Neki su govorili da je bila  atraktivnija i od Nine Morić na početku manekenske karijere, kad ju je Hamed Bangoura otkrio u jednoj zagrebačkoj diskoteci. U međuvremenu je izvadila i silikone iz usana po kojima je bila poznata.

“I dalje sam vitka i visoka, jedino sam izvadila one silikone iz usana kod dr. Džepine. Nisam više onako napuhnuta. Jedino nisam našla frizerku da mi kosa bude kao u Lejle Filipović. Da mi je Tarik Filipović frajer, potpisala bih odmah”, šalila se.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DNEVNIK.hr (@dnevnikhr)

Biološki otac je se odrekao na sudu

Kasandra nikad nije spominjala u kakvim je odnosima s biološkim ocem llijom Ručevićem. Jednom je prilikom druga supruga njezina oca rekla kako je on pokušavao doći do kćeri, ali ona ga je potpunosti maknula iz svog života budući da se on odrekao nje na sudu tijekom bra­korazvode parnice.

Pogodili su je potresi u kući na Bukovcu

Kasandra je pratila sve što se događa u Hrvatskoj, iako nije bila prisutna fizički u svijetu estrade. Radila je za jednu tvrtku od kuće, no nije htjela otkriti što točno. To je htjela sačuvati za sebe. Pogodili su je potresi na Banovini, i ona je osjetila podrhtavanje tla na kući na Bukovcu, gdje živi.

“Na sve se živo čovjek navikne. Nisam razmažena, jesam rođena Zagrepčanka, ali pet puta sam se selila s dvije crne vreće za smeće po Zagrebu, takve su bile životne okolnosti”.

O ljubavi nije bila riječita, a za režije nije ni imala

“Ljubav mi je takva… Kad ti je frka, nema ljubavi. Ne znam mogu li me ljudi shvatiti. Kad imaš za režije, onda ima i ljubavi. Ovako nema. Imaš mater koja ti pomaže. Sretna sam kad si sve u kući pospremim”, ispričala je tada.

Nije izlazila iz kuće do smrti

Zvijezda 90-ih doslovno nije izlazila iz kuže zadnjih godinama, nije se pojavljivala niti u obli­žnjoj trgovini već godinama. Kada su je susjedi posljednji put vidjeli tvrdili su da je imala problema s vidom i da slabo čuje. Neki su pak tvrdili da se nije odselila u inozemstvo,  nego da se zatvorila u kuću jer je imala fobiju od ljudi, a sve potrebne stvari donosila joj je majka.

Pred kraj života, maštala je o povratku na scenu, ali se to nažalost nikad nije dogodilo. Preminula je 3. prosinca u kući na Bukovcu, gotovo pa zaboravljena od medija, teškog­ i lošeg imovinskog stanja, a pokopana je 14. pro­sinca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boris Štajduhar (@photobystajdi)


Komentari