Tražila 130.000 kuna od HRT-A zbog secene s golim grudima

Jonathan McPhail

Sporna scena s golim grudima.

Glumica i pjevačica Diana Lovrin na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu izgubila je sudski spor protiv HRT-a od kojeg je tražila naknadu štete od 130.000 kuna zbog prikazivanja scene s njezinim obnaženim grudima.

Naime, glumica koja je većinu života provela u Newyorku u seriji “Dobre namjere” tumačila je ulogu Karle Bergman, ljubavnice glavnog lika Gorana Grgića. Sporna eksplicitna scena odigrala se  u osmoj epizodi premijerno emitiranoj u prosincu 2007. na prvom programu HTV-a.  Ta je scena, navela je glumica u tužbi, izazvala zgražanje cijele njezine obitelji iz Hrvatske i Amerike, a ona sama osjećala se prevareno jer su joj producenti serije rekli kako će spornu scenu izrezati.

Glumica je tvrdila kako je odmah reagirala i razgovarala s producentima serije, tvrtkom Odeon, te su spornu scenu odmah izbacili i takvu izmijenjenu epizodu dostavili HTV-u. Prepravljena epizoda, tvrdila je glumica na sudu, prikazana je u reprizi idućeg dana i na satelitskom programu. Ali, kad su se emitirale reprize serije dvije godine kasnije, puštena je verzija s eksplicitno prikazanim glumičinim grudima.

“Ljudi su me počeli drugačije gledati jer sam dobila reputaciju osobe niskog morala koja će na taj način dobivati poslove i napredovati – svjedočila je glumica na sudu, a dodala je i to da je sporna scena razlog prekida ljubavne veze, piše VL.

Iz HRT-a su tvrdili da im iz tvrtke Odeon nisu 2007. dostavili nikakvu izmijenjenu verziju osme epizode te da su scenu s golim grudima izbacili tek 2010. kada je glumica podnijela tužbu. To su na sudu svjedočili i djelatnici HRT-a, a sudu su priložili i potvrdu režisera serije Roberta Orhela iz koje je vidljivo da se scena “rezala” iz serije tek u veljači 2010.

Presuđeno je u korist HRT-a jer glumica nije dokazala da je HRT bio upoznat s postojanjem izmijenjene verzije epizode. Diana Lovrin je nakon premijernog emitiranja sporne epizode od tvrtke Odeon dobila je odštetu od 20.000 kuna jer je bez dopuštenja prikazala golišavu scenu.


Komentari