Tko čini popularni bend A strane koji ste slušali tri sezone? Napokon su izašli iz sjene

Foto: Screenshot/ YouTube

Jučer je po zadnji put emitirana “A strana”, jedna od najgledanijih zabavnih emisija HRT-a. Mladi glazbenici koji su sudjelovali su svojom mladenačkom energijom dali “novi” živto starim hitovima. To je podržala publika u studiju, kao i ona ispred malih ekrana. No, ništa od toga ne bi bilo moguće bez benda “A strane”, vrhunskih glazbenika iz smjene kojima ovo nije jedini projekt na HRT-u.

Voditelj benda je Nikša Bratoš, a uz njega su tu klavijaturisti Fedor Boić i Zlatan Došlić, udaraljkaš Mladen Ilić, gitarist Bruno Kovačić, bubnjar Marko Lazarić, gitarist Miroslav Lesić i basist Alen Svetopetrić.

“Bend je osnovan prije 15 godina. Tada se pripremala emisija “Studio 10” i pojavila se potreba za ekipom glazbenika koja bi mogla u idućih 30 tjedana svakodnevno raditi na pripremi i realizaciji tog projekta tako da svaki tjedan u emisiji donese 10-12 novih pjesama. To je podrazumijevalo dulji i češći zajednički rad pa sam, među glazbenicima koje sam ionako već znao, počeo tražiti s kim bih od njih to mogao napraviti. Osnovna ideja i temelj bili su mi da to moraju biti dobri glazbenici i dobri ljudi. To su bila jedina dva uvjeta. I onda sam poimence nazvao upravo njih sedmoricu. Našli smo se u kafiću Kazališta Trešnja i, dok sam im uvodno predstavljao HTV-ov projekt koji je pred nama, rekao sam: “Dobro znam kako svirate i kakvi ste ljudi. Svatko tko nakon ove prve sezone “Studija 10” bude s nama mogao sjesti za stol, otići na roštilj i odigrati nogomet, taj je dobrodošao i za sljedeću sezonu”. I, eto, od tada do danas funkcioniramo zajedno. Osim posla na raznim projektima tijekom godine često se okupljamo i privatno, na zajedničkim roštiljima. Igramo i nogomet. Prije svega, družimo se. Znate, relativno je lako naći ljude koji mogu dobro svirati, ali da se na pozornici stvori dobra međusobna atmosfera, da se svi poštuju, da se cijeni tuđe vrijeme i tuđi uloženi trud, da svi požrtvovno “grizu” i da na kraju sve rezultira dobrim uratkom, za to treba i ono nešto više, ono ljudsko u nama. E, taj komad ljudskog, to je ono što je meni bilo i još uvijek jest najbitnije” kaže Bratoš za Večernji list.

“”A strana” vratila je ljude domaćoj glazbi jer u spotovima je sve nekako ukrašeno, umotano u celofan, a ovdje je sve bilo direktno pred njima, vidjeli su sve one koji pjevaju, sve one koji sviraju. Pred njima se odvijala prava istina”, poentirao je Mladen Ilić.

 


Komentari