RAZOČARANJA NA FILMSKIM PLATNIMA: Top 5 najgorih filmova ovog ljeta

Kino/Facebook

Ljeto 2016. trebalo je biti prava filmska poslastica.

Iako se to na njihovoj zaradi neće pretjerano osjetiti ovo ljeto bilo je jedno od najgorih što se tiče blockbustera. Komercijalni uspjeh gotovo nikad nije mjerilo kvalitete ali ocjene na IMDB-u i Rotten Tomatoesu svakako jesu.

Samo u SAD-u, ovo ljeto prodano je 10% manje ulaznica nego lani, prenosi Bussines Insider. Ovo je pet filmova koji su najviše podbacili kod kritike i publike.

Majstori iluzije 2 (Now You See Me 2)

Zarada: 320.9 milijuna $ Prosječne ocjene: IMDB: 6.7, Rotten Tomatoes: 47%

Prvi nastavak bio je solidan, drugi nije ništa bolji i nisu ga okitili ljepčim epitetima. Film je gledljiv, ali nije nešto što će ostaviti snažan dojam. Bez obzira na to uspio je doprjeti do široke publike diljem svijeta. Mnogi su ga proglasili “nastavkom koji se nikad nije trebao dogoditi”.

Facebook
Facebook

Legenda o Tarzanu (Legend of Tarzan)

Zarada: 352.6 milijuna $ Prosječne ocjene: IMDB: 6.6, Rotten Tomatoes: 50.5%

Ni zvjezdna ekipa koju čine Samuel L. Jackson, Christoph Waltz i Margot Robbie nije pomogla da ovaj film ostane zapamćen po doborom. Ovo je samo obrada starog hita koja je ostala u sjeni fantastične Knjige o džungli.

Facebook
Facebook

Warcraft

Zarada: 433.5 milijuna $ Prosječne ocjene: IMDB: 7.3, Rotten Tomatoes: 52.5%

Redatelj ovog filma, Duncan Jones obožavatelj je Warcraft svijeta i odavno je napomenuo da mu zarada nije glavni cilj, no zarada je otišla u neviđene visine jer su gameri poludjeli za ovim filmom. Ali gejmeri su jedini kojima se film svidio, u američkim blagajnama zaradio je samo 47 milijuna dolara.

Facebook
Facebook

Ben-Hur

Zarada: 22.3 milijuna $ Prosječne ocjene: IMDB: 5.4, Rotten Tomatoes: 47.5%

Ovaj remake rekamea jedan je od najvećih promašaja. Ovo zapravo dokazuje da su beskrajne obrade ljudim adosadila ma o kakvim se klasicima radilo. “Ono što mu nedostaje je bilo kakav razlog za postojanje”, napisoa je kritičar Los Angeles Timesa.

Facebook
Facebook

Devet života (Nine Lives)

Zarada: 17.2 milijuna $ Prosječne ocjene: IMDB: 3.8, Rotten Tomatoes: 25.5%

Što li je dvostrukom oskarovcu Kevinu Spaceyju bilo na pameti kada je prihvatio ulogu u ovom smeću od filma? Naime on se u njemu pretvara u mačka koji govori. Ovo od početka nije bio obečavajuć projekt, a neki kritičari su rekli da su se više nasmijali na nekim sprovodima.

Facebook
Facebook


Komentari