Na Plitvicama će se snimati serija o krijumčarenju izbjeglica: Potpisuje je Ivica Đikić

Plitvice Film Festival

Plitvička jezera nova su hrvatska lokacija koja će poslužiti za snimanje televizijske serije. Produkcijska kuća Drugi plan d.o.o., u suradnji s njemačkom ditribucijskom kućom Beta Film, priprema dramsku seriju u šest dijelova naslova Amnezija, o krijumčarenju izbjeglica i droge na granici jugoistočne Europe. Snimanje počinje u ožujku iduće godine.

Seriju režira Goran Gajić, a glavne uloge nose Branka KatićTihana Lazović i Aleksandar Cvjetković. Scenarij potpisuju poznati hrvatski novinar i književnik Ivica Đikić te bh. novinar i književnik Emir Imamović Pirke.

Snimanje Amnezije najavljeno je za ožujak 2020. u Nacionalnom parku Plitvička jezera, kuda doista prolazi put koji koriste mnoge izbjeglice u bijegu iz Sirije i drugih ratom zahvaćenih zemalja.

Priča započinje sa 17-godišnjim sinom bivšeg gradonačelnika koji se budi iz kome nakon što je brutalno pretučen i spoznaje da se ne može sjetiti tko ga je napao. To pokreće razotkrivanje niza mračnih tajni u malom hrvatskom pograničnom gradu, gdje lokalne vlasti zarađuju krijumčareći drogu i izbjeglice iz južne Europe, Bliskog Istoka i Afrike u Austriju i Njemačku.

“U središtu priče je zajednica koja je još uvijek prestrašena nedavnim ratom i prisilnim iseljavanjem stanovništva do kojega je on doveo. Krijumčarenje ljudi i droge glavni je izvor prihoda, većinom za nekolicinu odabranih. S turobnom i klaustrofobičnom budućnošću, jedini način da se preživi je – zaboraviti. Sve. Amnezija”, objašnjava redatelj Gajić.

“Suradnja na Amneziji još je jedan primjer širenja poslovne suradnje s partnerima iz istočne Europe. Tijekom zadnjih godina, izgradili smo impresivni portfelj ujedinivši snage s HBO Europe na višestruko nagrađivanoj miniseriji Gorući grm redateljice Agnieszke Holland kao i na seriji Pustinja, s Robertom Dornhelmom na filmu Marija Terezija i Dariuszom Jablonskim na seriji Načelo užitka, prvoj poljsko-češko-ukrajinskoj koprodukciji”, dodaje Glavni direktor Beta Filma Moritz von Kruedener.

Drugi plan d.o.o. producirala je i seriju Novine, koja je sada dostupna na streaming servisu Netflix, te prvu seriju iz originalne HBO Europe produkcije u našoj regiji, Uspjeh.

Komentari