JACQUES HOUDEK SE RASPALIO: Ne odgovara mu termin Zvjezdica, ŽALI za Turbo Limachem

Facebook

“Ne razumijem. Ovaj termin ne odgovara ciljanoj skupini gledatelja (djeca s pripadajućom obitelji), tako da… Nema smisla i nitko me ne može uvjeriti da je to ok”, komentirao je Jacques.

Naš ponajbolji vokal oglasio se sinoć na društvenoj mreži Facebook, ali ne baš u milozvučnom tonu. Naime, pjevaču je zasmetalo što se dječji glazbeni show, Zvjezdice, emitira u kasnovečernjem terminu kada sva djeca već odavno spavaju.

“Zašto je dječje pjevačko natjecanje u kasnom večernjem tv terminu??? Tko je to odlučio? Svaka čast… Prošlo je 23.30, a kraj se i ne nazire. Ne razumijem. Ovaj termin ne odgovara ciljanoj skupini gledatelja (djeca s pripadajućom obitelji), tako da… Nema smisla i nitko me ne može uvjeriti da je to ok, kad jednostavno nije. Ne kužim.
Fali mi Siniša Cmrk i nenadmašni TURBO LIMACH SHOW, koji je, usput rečeno, bio emitiran u popodnevnom terminu…”, komentirao je Jacques Houdek na svojoj fan stranici na Facebooku i pokrenuo lavinu komentara.

“Počeo u 20:00 sati ali ukupno ima sat i pol reklama a možda i više – užas”, komentirao je Damir, a nadovezao se i Branislav, “Moji klinci odaaavno spavaju, a šteta jer je njima posebno zanimljivo. Ovaj termin je van svake pameti”, a najbolji komentar na Jacquesovu primjedbu ostavila je Iva, “Kod nas doma je uvijek ljutnja kad nakon prvih sat vremena emisije moram prekinuti gledanje i potjerati cure u krevet. Važno da su sve glupaste serije u udarnom terminu, shopping kraljice i slične gluposti. A rijetke stvari koje vrijedi pratiti….e to jedva dočekaš budan”.

Jesu li Jacques i njegovi obožavatelji u pravu ili su samo ljubomorni, žale li opravdano za emisijom Turbo Limach? Pa vjerojatno su u pravu, pokušajte se vi vratiti u djetinjstvo i prisjetiti termina kada su se emitirale vaše omiljene emisije, crtići i slično. Sve što je bilo namijenjeno klincima završilo bi do 19 sati, što je razuman termin ako želite ostvariti gledanost onog što emitirate, znalo bi se zalomiti tu i tamo da se pusti neki cjelovečernji film za djecu i odrasle, no i tada se pomno birao termin, a film je obično završavao oko 21 i 30.

Vratimo se sada na raspravu oko Zvjezdica i sagledajmo nije li malo nelogično da emitirate emisiju čija su ciljna publika djeca, u terminu od 20 sati pa sve do ponoći. Televizijski programi tako i tako već godinama nisu prilagođeni djeci, osim, eto, vikendom do 10-11 sati ujutro i to su uglavnom poprilično zaglupljujući i nezanimljivi crtani filmovi. Jedino što bi djeci uistinu bilo zanimljivo i što bi vjerojatno s užitkom pratili smješteno je u termin koji niti odrasle osobe ne bi mogle izdržati u cijelosti. Čak je i dobro što je Houdek spomenuo Turbo Limach koji je proizveo brojne pjevače koji danas možemo gledati na estradnom nebu jer su taj Turbo Limach gledali svi, a bio je, baš kako navodi, Jacques u popodnevnom terminu. Zamislite sad da vam je Turbo Limach bio emitiran u nekom kasnovečernjem terminu, pa kome bi to odgovaralo?

Realno gledajući umjesto reprize degutantnog Big Brothera, Zvjezdice bi se mogle emitirati u subotnjem popodnevnom terminu i vjerojatno bi imale još bolju gledanost. Time bi oslobodili taj termin od 20 do 21 i 30 ili 22 koliko obično traje ovaj show i u njega bi još mogli ubaciti neki film, a razvrat ostaviti za kasnovečernji termin. Djeca bi tako mogla pogledati Zvjezdice u normalnom terminu bez da ih prekidaju reklame u kojima Ervin pokušava reći Steffani kako mu je nešto pobjeglo ili kako starija gospođa slini po desetak godina mlađem muškarcu. Valja napomenuti kako se reklame emitiraju svakih pola sata pa vi računajte onda koliko puta će vam dijete to morati gledati.

Sve u svemu, riječi Jacquesa apsolutno su opravdane i ne, nije riječ o ljubomori jer Houdek nema zašto biti ljubomoran. Pjevački show u kojem je on sudjelovao emitirao se u pristojnu terminu i nije trajao do ponoći, a možda i najvažnije, nije trovao djecu reklamama o Big Brotheru.


Komentari