HRT ISKOPIRAO NOVU TV? Pogledajte nevjerojatnu sličnost dvaju Dnevnika (FOTO)

Screenshot/HRT

HRT je nedavno najavio velike, da ne kažemo revolucionarne i skupe promijene u tehnologiji, dizajnu, novom izgledu Dnevnika, no, otkriveno je kako javna televizija iskopirala identitet Nove TV.

Novinari su otkrili jednu veoma zanimljivu stvari i odlučili je podijeliti na Twitteru. Naime, kako je HRT nedavno najavio velike, da ne kažemo revolucionarne i skupe promijene u tehnologiji, dizajnu, novom izgledu Dnevnika, no, otkriveno je kako je javna televizija iskopirala identitet Nove TV.

Prvi koji je primijetio neobičnu sličnost dvaju dnevnika bio je novinar N1 televizije Andro Anić koji si je dao truda i složio slikovni presjek koji i više nego zorno pokazuje sličnost.

 

Hvalili se velikim promijenama

Čelnici HRT-a je najavili su za Jutarnji list, 11. svibnja, kako će uskoro biti “najmoderniji u Europi”, a taj iskorak u modernizaciji, to jest instalacija novog videozida, stajala ih je gotovo sedam milijuna kuna. Katarina Periša Čakarun, vršiteljica dužnosti rukovoditelja Informativnoga medijskog servisa HRT-a, pohvalila se da stižu i brojne vizualne i sadržajne promjene. “Započinjemo, naime, s posve drukčijim načinom predstavljanja vijesti jer nam to omogućuje u cijelosti digitalizirani studio te oprema koja će s mnoštvom grafičkih i multimedijskih sadržaja ubuduće prenositi sadržaj. Živimo u digitalnome dobu i s ovime idemo ukorak s najboljima, a sadržaj koji ćemo ubuduće stvarati bit će prikladan svim generacijama”, kazala je.

Osim toga pohvalili su se i izuzetno dobrom gledanosti i time pokušali opravdati navodni drastičan pad, “Uvjerena sam da će ovo biti i način da nastavimo poticati gledanost našega Dnevnika, koji je tijekom posljednja dva mjeseca stabilizirao svoju gledanost i nakon dugo vremena počeo pokazivati pozitivne trendove. Nije istina da Dnevnik, kako se piše, bilježi pad gledanosti”, tvrdila je Čakarun.

No, Telegram je demantirao njezine tvrdnje o dobroj gledanosti i utvrdio je kako je porast gledanosti trajao samo jedan dan te kako im je gledanost drastično pala posljednjih mjeseci.

Komentari

loading...