( FOTO/VIDEO) Iskreni Kićo u Dalibor Petko Showu otkrio: Bez oka ostao još kao beba, požalio i što se rastao

Foto: PR

“Oduvijek me zanimala avijacija, ali zbog oka sam morao odustati od karijere pilota i tako sam zapravo postao pjevač”, rekao je Krunoslav Kićo Slabinac gostujući u emisiji Dalibor Petko Show.

Tako je nakon dugo godina progovorio o svojoj gotovo sljepoći na lijevom oku.

Za vrijeme bombardiranja Osijeka srušio sam ogradu na kinderbetu dok je mama kuhala ručak i glavom sam udario o ciglu na podu. Nitko nije shvatio da sam krvario iznutra. Kad smo nakon tri dana došli u bolnicu, jer zbog bombardiranja nismo mogli ranije, doktor je rekao da je živac stradao zbog krvarenja i ja sam izgubio 78 posto vida na lijevom oku. U školi su me zbog toga zvali „škico“ ili „škiljo“, dobacivali mi ‘gledaš kupus vidiš grah’, tako da sam već u najranijim danima naučio trpiti udarce” – izjavio je pjevač.

Nije požalio niti što je 1995. godine ušao u Sabor. Nekadašnjeg predsjednika Franju Tuđmana upoznao je još 1969. godine kad su zajedno dijelili kupe u vlaku, a politikom se pristao baviti tek od treće, odnosno, dva puta prije toga je odbio ponudu.

Mnogo sam napravio za svoju profesiju. Spomenut ću samo dva zakona. Onaj o slobodnim umjetnicima, da kolegama država plaća zdravstveno i mirovinsko, te zakon o autorskim pravima. Da sam samo to napravio, napravio sam puno” – kaže pjevač.

Rekao je da ga glas nikad nije iznevjerio, da žali što se nije okušao u opernom pjevanju, koje je učio pjevati kao dijete, te da je u svojoj karijeri živio Hollywoodskim životom.

Napravio sam veliku pogrešku kao i većina muškaraca, a to je da sam mislio da su sve žene kao moja majka i moja sestra, ali to nije tako. Kažu da je to takav posao, kao i pomorcima i uvijek je oko nas bila velika ponuda pa čovjek nekad poklekne. Ali savjetovao bih svima koji to ne moraju – da se ne rastaju. Ako su pametni sve se mogu dogovoriti. Da brak postane jedna zajednica u kojoj djeca ne trpe” – iskren je bio Kićo koji ima dva sina.

U emisiji su Kićini gosti bili prijatelj i kolega Stjepan Jeršek Štef, njegova nekadašnja desna ruka, Antun Tuca Nikolić, osječki pjevač Igor Delač, glazbeni sastav Tamburix, mladi glazbenik Stjepan Lach te Amel Ćurić koji je Slabinca utjelovio u showu ‘Tvoje lice zvuči poznato’.


Komentari