FILM O KRALJU POP-a PODIGAO PRAŠINU: Joseph Fiennes glumit će Michael Jacksona, obožavatelji na nogama

en.wikipedia.org

Britanska televizija snimat će film pod nazivom Elizabeth, Michael & Marlon o putu u Ohio na koji su krenuli Michael Jackson, Elizabeth Taylor i Marlon Brando.

Ova 90 minutna komedija u produkciji televizije TV network Sky pratit će pustolovinu troje prijatelja koja se dogodila nakon terorističkog napada na New York 2001. godine, piše mojtv.hr.

Naime, Michael je u to vrijeme pripremao svoj koncert na Madison Square Gardenu, a budući da su letovi iz New Yorka otkazani da bi došli kući na Zapadnu obalu, oni su odlučili autom otići do Ohija. Potovanje se pretvorilo u pravu pustolovinu prepunu doživljala i na Brandovo inzistiranje, čestog zaustavljanja u fast-food restoranima.

Koliko je poznato, Stockard Channing glumit će Taylor, a Briana Coxa gledat ćemo u ulozi Marlona Branda.

No, Burnu reakciju javnosti izazvala je vijest da će Jacksona utjeloviti britanski glumac Joseph Fiennes, a fanovi su svoje nezadovoljstvo izrazili na društvenim mrežama jer smatraju neprihvatljivim da kralja popa glumi bijelac.

I poznati filmski kritičar Scott Mendelson komentirao je ovu vijest na svojem Twitter profilu statusom „Čestitke ‘afroameričkom’ glumcu Josephu Fiennesu na ulozi Michaela Jacksona“. Ova je vijest samo još dodatno podigla buru, već i tako nezadovoljnih Afroamerikanaca koji smatraju da je rasizam u glumačkom svijetu sve više prisutan.


Komentari