BATA ŽIVOJINOVIĆ IZGUBIO ŽIVOTNU BITKU: Preminuo jedan od najistaknutijih glumaca (VIDEO)

Medijski Centar Beograd

Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u 22:45 sati u bolnici Sveti Sava u Beogradu, javljaju Novosti.

Nakon duge bitke s bolešću i amputacije noge stanje Bate Živojinovića se pogoršalo. Preživio je srčani, a zatim moždani udar, anakon ozljede na snimanju filma “Led” zadobio je gangrenu koju je pokušavao izliječiti. Sva ta stanja dodatno su se zakomplicira posljednjih mjeseci .

Bata Živojinović je najpoznatiji srpski glumac na bivše Jugoslavije. Glumio je u više od 280 filmova i televizijskih serija. Te činjenice otkrivaju kako je imao više filmskih uloga od bilo kojeg glumca u povijesti jugoslovenske kinematografije.

Rođen je 5. 6. 1933. godine. Kazališnu akademiju u Beogradu upisao je iz trećeg pokušaja. Prvu filmsku ulogu imao je 1955. u filmu Pesma sa Kumbare.  Slavu je stekao glumeći u partizanskim filmskim spektaklima kao što su “Kozara” (1962), “Operacija Beograd” (1968), “Bitka na Neretvi” (1969), “Valter brani Sarajevo” (1972), “Sutjeska” (1973), “Crveni udar” (1974), “Vrhovi Zelengore” (1976).Najistaknutija uloga slavnog Bate je ona u filmu ‘Valter brani Sarajevo’ .

Početkom devedesetih godina, nakon provođenja višestranačkih izbora u svim jugoslavenskim republikama, Živojinović je ušao u beogradsku skupštinu kao zastupnik Miloševićevog SPS-a. U jesen 2002. godine, bio je kandidat SPS-a na izborima za predsjednika Srbije i tada je osvojio nešto više od sto tisuća glasova.


Komentari