TAJČI PRVI PUT SKROZ OTVORENO: ‘Imala sam i ozbiljnije suicidalne misli, tada sam jednostavno znala…’

Foto: Screenshot

Jedna od najvećih pop zvijezda ranih 1990-ih godina, 51-godišnja Tatjana Cameron Tajči ispričala je u HRT emisji  “U svom filmu”, kako se osjećala na vrhuncu svoje slave kada je pobjedila na Eurosongu.

Pjevačica je otvorila dušu, pa ispričala kroz kakve je sve životne brodolome prolazila i kako se nosila s najgorim periodom života.

“Imala sam dosta teških, emotivnih stvari koje sam prošla i prije nego što mi se dogodila ta slava, koje jednostavno nisam iscijelila, čak niti imala sposobnost procesirati ih da bih se onda s time mogla na jedan zdravi način nositi” otkrila je Tajči.

“Donijela sam odluku da odem kada sam shvatila da jednostavno nisam znala na koji način funkcionirati. Ja nisam otišla zbog želje da negdje drugdje napravim karijeru, zato što sam bila ljuta na nekoga, nego jednostavno nisam vidjela drugi način van svega. A to “svega” nije bila slava niti karijera niti pjesme, nego moja nesposobnost da budem zdrava. Emotivno, mentalno, duhovno”, nadodala je.

Osim toga istaknula je koliko je bilo teško nositi se s depresijom tada, budući da ljudi nisu imali razvijesnu svijest o mentalnom zdravlju i psihičkim poteškoćama s kojim se morala nositi.

“Mi nismo tada govorili niti o mentalnom zdravlju, niti o depresiji, niti o anksioznostima, niti o poremećajima u prehrani. Nikad. Sve je bilo: “Lijena si” ili “daj se malo trgni”, “kaj ti fali?”, “pogledaj kaj sve imaš” , “kako možeš biti nezahvalna” . To zapravo još više hrani depresiju i anksioznost”, ukazala je Tajči.

Otkrila je i kako je u jednom trenutku samo poželjela da to “sve prestane, da zaspe i  nestane”.

“Čak sam imala i ozbiljnije suicidalne misli. I u tom trenutku sam jednostavno znala da moram, da ću ili spasiti svoj život, ili neću biti više. Ili ću otići u drogu, ne znam kakva ponašanja. Ili ću se skroz izgubiti. Ja o tome nisam znala pričati, jer nismo imali ni rječnik ni osviještenost, da znamo da je to to. A niti moja ekipa nije imala osviještenost ili nisu vidjeli da se radi o tome, a ne da sam ja bila razmaženo dijete”.

Voditeljica Tončica Čeljuška pitala je pjevačicu kako se uspjela izboriti s depresijom na kraju, te iskustvom silovanja koje je još uvijek tabu tema.

“Moja depresija ispoljila se jednim burnim krahom-nakon tatine smrti. Baš zato što nikad nismo pričali o tom stvarima, to se nekako začahuri. Mi nismo ni svjesni koliko nas to muči. Depresiju sam tada počela liječiti, ali trebalo mi je nekako godina da to izađe van. Mi žene često ne znamo je li nam se to dogodilo jer smo to izazvale, je li to normalno, ne znamo da nas je netko povrijedio, ili uzeo nam nešto što nismo željele…”, iskreno je ispričala Tajči.

Komentari