‘TADA SAM OSJEĆALA STRAH’ Ema Branica iz ‘Provjerenog’ iskreno: ‘Bila sam fizički napadnuta tijekom snimanja’

Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL

Da novinarski posao nije niti malo jednostavan, zna i dugogodišnja članica ekipe ‘Provjereno’, novinarka Ema Branica koja već 13 godina radi na stvaranju jedne od najpoznatijih emisija Nove TV. A snimajući istu, Ema je doživjela svašta. Neke od situacija, kao što je ona koju je 38-godišnjakinja doživjela u Velikom Pašijanu pored Garešnice, gdje ju je muškarac snažno odgurnuo zbog čega je završila u odvodnom kanalu, sjećaju se i gledatelji pred malim ekranima koji su napad i sami mogli vidjeti.

Upravo o zgodama i nezgodama, onim lijepim, ali i onim manje lijepim trenucima, Ema je progovorila za Tportal ispričavši tako što je sve doživjela u potrazi za istinom. ˝Bilo je neugodnih situacija i za to je potrebno puno živaca i strpljenja. Imala sam nesreću da sam fizički napadnuta tijekom snimanja i to je bila situacija kada sam osjećala strah. No generalno, pokušavam biti mirna, racionalna i ustrajna u tome da dobro mora pobijediti, a onaj koji zaslužuje kaznu – da će je i dobiti˝, istaknula je u razgovoru za domaći medij.

Smijeh je lijek za sve

Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL

Također, novinarka je ispričala i kako se bori protiv svakodnevnog stresa koji dolazi s poslom koji obavlja. ˝Pritiske i stres svi u redakciji smanjujemo smijehom i to stvarno pomaže. Često se znamo šaliti da bismo već odavno prolupali da nismo takvi . Bilo je teških trenutaka, bilo je i onih rizičnih, jer takvi su bili i akteri mojih priča. Teško je kada su sugovornici agresivni, onda ne znate što možete očekivati i kakva će im biti reakcija, stalno osluškujete i pokušavate mirno komunicirati˝, pojasnila je Branica.

Ono što ju još uvijek tjera samo naprijed u poslu kojeg obavlja su pohvale brojnih ljudi koji joj svakodnevno prilaze na ulici. Na kritike kaže nije naletjela. ˝Moram priznati da na kritike nisam naletjela, već na oduševljenje i hrabrenje. Predivan je osjećaj i velika motivacija kad slučajni prolaznik vikne: ‘Svaka čast, samo hrabro dalje nastavite!’ Srce bude veliko kao kuća! Nema veće nagrade nego kada gledatelji prepoznaju vaš rad˝, otkrila je.


Komentari