‘SVE U SOL’ Pjesma o inatu, koja apostrofira ljubav kao najmoćniju energiju

Jedan od najpotentnijih hrvatskih rock bendova, tučepske Rezerve, predstavljaju novi singl „Sve u sol“ sa nadolazećeg studijskog albuma. Pjesma je to o inatu, kako smo od njih i očekivali, koja jasno apostrofira ljubav kao najmoćniju energiju. Tako i u ovoj priči, pred njom, zabrane i nepravda nemaju nikakve šanse! Iako je pjesma energijom mirna, pitka i radiofonična, jasno je da se Rezerve ne odriču svog punkerskog stava koji u refrenu poziva na romantičan bunt protiv „svega onog što ne može“ te stadionski glasno viju zastavu podrške za sve outsidere koji se prepoznaju u ovoj punk rock baladi.

Nakon kratke radne pauze, Rezerve se vraćaju u novu glazbenu utakmicu, istrčavaju na teren u nešto drugačijem sastavu, ali s istim žarom i entuzijazmom na koji smo od njih navikli. Tako je novi napadač Rezervi pjevač Ivo Vujčić Vujo (frontmen nekada kultne makarske grupe Zbunjeni), a grupi se vratio i basist Mateo Perković, koautor pjesama sa EP-a „Evo Rezerve“ i albuma prvijenca „Ravno u zamku“.

Za pjesmu je snimljen i spot. Video spotovi Rezervi su produkcijom, a još važnije atmosferom i pričama isprepletenih oko njihovih protagonista, uvijek iskakali iz okvira nailazeći na pozitivne kritike. Riječ je o svojevrsnim mini-filmovima i pripadajućim soundtrack-ovima koji zajedno predstavljaju jedno zaokruženo, uhu i oku ugodno iskustvo. Tako će vas, i ovaj put, sinergija zvuka i slike u ovom spotu povesti na zanimljivo glazbeno putovanje. U režiji Milana Latkovića, Rezerve donose priču o ljubavi (tko o čemu, naravno, oni o ljubavi) koja govori i o prolaznosti vremena, međuljudskim odnosima, uspomenama i odrastanju. Glavne uloge u ovoj priči utjelovljuju Maja Zoltner, Nika Petrović, Marin Borić i Elvis Bošnjak, dok se Rezerve u kadrovima pojavljuju toliko koliko je potrebno
da budu jasna podrška jednoj priči o odrastanju.

Jesu li Rezerve, u svojoj osmoj godini sazrele, odrasle, ili su i dalje ostali razigrani punk-rockeri koji ne pristaju na kompromise, pogledajte i poslušajte u novom video-spotu.

Komentari