‘SUSTAV U ZAGREBU JE UMREŽEN’ Severina želi da se konačno dozna istina: ‘Ovo se pretvorilo u trgovinu djecom’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

“Godinama govorim i upozoravam na umreženi sustav u Zagrebu, u kojem se praktički o životu djece odlučuje u nekom paralelnom sustavu u koji su uključene gradske ustanove, centri za socijalnu skrb, škola”, poručila u srijedu Severina Kojić.

Naime, jučer je u medijima odjeknula vijest o dr. Gzimu Redžepiju, Bandićevom prijatelju, bivšem gradskom zastupniku i zamjeniku bivše pročelnice za zdravstvo Grada Zagreba, kojeg USKOK navodno tereti za trgovanje utjecajem u slučaju pravne bitke za skrbništvo nad sinom pjevačice i Milana Popovića.

Severina nije dugo čekala da reagira.

“Ako se doista radi o predmetu vezanom za moje dijete, želim da se sazna istina. To želim i ako se ne radi o mom slučaju. Jer, sigurno su se i mnoge druge majke prepoznale u ovoj priči”, rekla je Severina za Jutarnji.

“Vidim da u ovom slučaju i USKOK spominje donacije. ‘Trgovina utjecajem’, kako se to kaže, u ovom se slučaju pretvorila u ‘trgovinu djecom’. Ona je općepoznata javnosti, samo o njoj javno ne smijete govoriti jer vam se vrati udarcem u glavu i gdje vas najviše boli. Meni je oduzeto dijete nepravomoćnim sudskim rješenjem. To sam doživjela ja, zamislite kako je tek anonimnim roditeljima”, nadodala je.

Godinu i pol čeka odluku o žalbi

Nakon presude zagrebačkog Općinskog suda kojom je Popović dobio potpunu skrb nad njihovim sinom, Severina je uložila žalbu koja je u žalbenom postupku na splitskom Županijskom sudu.

Navodno bi se o tome trebalo odlučivati sljedeći mjesec.

“Ja već godinu i pol čekam odluku o mojoj žalbi. Pravda, kažu, uvijek pobijedi na kraju. Bilo bi bolje da je pobijedila na početku. Tko može vratiti godinu i pol dječjeg života? Sedam i pol godina ovo traje. Bivši partner povlači me po sudovima i razvlači po medijima. Niti sam to htjela niti tražila. Imam i previše medijske pažnje kroz posao koji radim.

Ja sam si mogla priuštiti odvjetnike i dugogodišnje sudske postupke i neću odustati i uporna sam po prirodi, ne posrćem lako pred slabićima. Nažalost, većina žena si to ne može priuštiti, ponajprije financijski, pa odjednom, nakon iscrpljenosti od borbe, olako im se lijepe etikete manipulativnih, nestabilnih, nepodobnih jer vrište u vjetar i nitko ih ne čuje. Vjerujte, ima jako puno takvih žena”, zaključila je pjevačica.

“Znači on ne smije reći svoje mišljenje”

Podsjećamo, Popović tvrdi da je ovo “pokušaj majke da zastraši sve one koji su odgovorni u ovom predmetu u vezi toga što je najbolje za dijete”.

“Tim zastrašivanjem ih želi dovesti u situaciju da možda svoje mišljenje daju u njenu korist”, izjavio je Popović za RTL.

Redžepi je, navodi tužiteljstvo, inicirao sastanak s vještakom da bi osigurao izradu nalaza i mišljenja vještaka kako to odgovara interesima tužitelja i tako utječe na ishod sudskog postupka u njegovu korist. Tijekom sastanka je Redžepi rekao vještaku da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, pri čemu je isticao njegove kvalitete i donacije koje je izvršio u korist Grada Zagreba.

Uz to, Redžepi je rekao vještaku da je tužitelj dobar otac, neizravno aludirajući na potrebu donošenja nalaza u njegovu korist, a također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku donijeti u predmetu.

“Znači li to da nitko ne smije reći: ej, moj prijatelj je jako dobar otac. Zato što u ovom što sam pročitao piše da, aludirajući time na to da ovaj vještak treba napisati određeni nalaz. Pa majku mu. Znači on ne smije reći svoje mišljenje da sam ja, kao njegov prijatelj, dobar otac samo zato da ne ispadne da on time čini kazneno djelo. Ma suludo”, zaključio je Popović.

Komentari