SUD JE ODLUČIO Domaćoj glumici ostaje stan koji je kupila u Zagrebu iako su joj ga htjeli oduzeti

Foto: Youtube/Screenshot

Prije nekoliko dana završena je prava agonija za šibensku glumicu, 48-godišnju Daniru Gović. Naime, kako piše Večernji list, ona je ovih dana dobila prvostupanjsko rješenje Općinskog suda u Zagrebu kojim se odbija tužba DORH-a na upis njena stana, a država ima 60 dana za prijavu ili prigovor, ali nema pravo na žalbu. Kraj je ovo mučnog perioda koji je započeo prije šest godina kada je Danira slučajno doznala da se nekad vodio spor za njen stan od 31 četvornog metra u Zagrebu jer je naslijedila otkup od prijašnjih vlasnika.

˝Grad Zagreb mi je tada poslao dopis da taj otkup više ne mogu isplaćivati jer je ugovor poništen. No, ništa drugo u vezi s tim sporom nije mi bilo dopušteno znati jer nisam stranka u procesu. Zamislite vi to, moj stan je stranka, a ja nisam˝, ispričala je za domaći medij glumica koja je dvije godine poslije doznala o čemu je riječ nakon što je taj spor završen, a originalni vlasnik se pokušao upisati u zemljišne knjige, no odbili su ga iz gruntovnice. Danira i njen tadašnji partner stan su kupili 2009. godine i odmah platili 64.500 eura prijašnjim vlasnicima. Pomogli su im roditelji, a oni su još dosta novca uložili u renoviranje. Kad je kupila stan, sve je bilo čisto u papirima.

˝Naravno da ga ne bih kupovala da su mi tada rekli kako postoji ikakva nedoumica u papirima. Međutim, poslije sam povezala što se dogodilo. Država je nacionalizirani stan 2001. prodala gospođi koja nije imala uvjete za kupnju, a predočila je da ima. Jedan od uvjeta bio je da ona i suprug nemaju još jednu nekretninu u Zagrebu, a imali su je. Recimo da su to sakrili, a Grad Zagreb to nije provjerio. Nasljednik nacionaliziranog stana to je doznao i već 2002. godine podigao tužbu, a oni su brže-bolje prodali stan jednom paru˝, pojasnila je glumica kojoj je spomenuti par prodao stan nakon sedam godina.

˝Kad sam kupila stan u papirima nije pisalo da postoje ikakvi problemi s prijašnjim vlasnicima˝

˝Stan sam kupila 2009. s čistim papirima, bez ikakve zabilježbe. Spor o kojem nisam imala pojma završio je 2013. godine u korist originalnog vlasnika. Tada Državno odvjetništvo prigovara na moj upis u pravo vlasništva jer je idealni dio tog stana pravomoćnim rješenjem Gradskog ureda za imovinu, pravne poslove i imovinu grada 2013. vraćen bivšim vlasnicima, a na preostalom dijelu se predmnijeva pravo vlasništva Republike Hrvatske. Znači, za taj neki preostali dio, koji uopće ne znam koji je, oni spore moje vlasništvo˝, ispričala je šibenska glumica prije ročišta na kojem je presuđeno kako stan ostaje u njenu vlasništvu.

˝Nekretninu sam kupila u dobroj namjeri i tada u papirima nije pisalo da postoje ikakvi problemi s prijašnjim vlasnicima. Država treba obeštetiti prijašnje vlasnike, no odbijen je njihov zahtjev da se upišu na vlasništvo stana˝, kazala je Gović.

Komentari