STRUČNJAKINJA OBJASNILA TABU: Ovo je razlog zašto su neke žene s dva muškarca istovremeno

Photo: Pixabay, Ilustracija

Biti u vezi s dvije osobe istovremeno u našem je podneblju još uvijek tabu tema, a pogotovo ako se u takvom odnosu pronađe žena.

“To je nešto što ne čujemo tako često, a takvi odnosi su često tajni jer je ženu strah da će ostati bez oba partnera, ako se sazna za njezinu duplu vezu”, objasnila je psihoterapeutkinja Nataša Barolin Belić za HRT.

No, motivi žena i muškaraca da ulaze u preljubničke i skrivene veze nisu uvijek isti.

“Kod žena je na prvom mjestu potreba za bliskošću i intimnošću, a kod muškaraca je to potreba za seksualnom raznolikošću”, tvrdi Barolin Belić.

Pretpostavlja se kako osobi, koja ulazi u tajne veze, skrivanje i laganje donosi dodatno uzbuđenje u vezi:

“Istraživanja su pokazala kako skrivene veze pobuđuju veći seksualni poticaj. Ljudi mogu iskusiti više strasti u skrivenim ili preljubničkim vezama, objašnjava Nataša i dodaje kako postoje razni razlozi koje ljude uvuku u takve odnose – čak i ako nikad prije nisu ni pomišljali na takvo nešto”, navodi.

Psihoterapeutkinja dodaje da bi takav odnos bio u redu kada bi bio iskren i otvoren, no smatra da najveći problem leži upravo u skrivanju takve veze.

“Veliki problem je ta razina neiskrenosti kroz niz godina, bez obzira bila u pitanju žena ili muškarac, kaže i dodaje kako je prevarenom partneru nakon toga teško ponovno vjerovati drugoj osobi – čak i kad se između više osoba odluči upravo za njega.

Njegovo će povjerenje doći u pitanje, osim ako je i sam sklon takvom nečemu pa će to prihvatiti. Ako nije, pitat će se voli li ga partner zaista i je li to prava ljubav”, zaključuje Nataša Barolin Belić.

 

 


Komentari