‘STRAŠNO JE DA TOMAŠEVIĆ TO DOZVOLJAVA’ Trudnu Hanu Tabaković razljutile izjave o ‘silovanju u epruveti’: ‘Plakala sam s tim ženama’

Foto: Instagram

Televizijska voditeljica, 41-godišnja Hana Tabaković Baksa prije nekoliko je tjedana na svom Instagram profilu otkrila kako očekuje svoje prvo dijete, dječaka kojeg bi na svijet trebala donijeti na svoj rođendan, 1. veljače iduće godine. A da put do trudnoće nije bio niti malo jednostavan, Hana je otkrila za Slobodnu Dalmaciju gdje je ispričala, između ostalog, kako je čak četiri godine pokušavala zatrudnjeti, a na proces medicinski potpomognute oplodnje morala je ići zbog zadebljanja unutar jajnika.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli Hana Tabakovic Baksa (@hanatabakovicbaksa)


˝Mislila sam da ću ostati odmah trudna, no to ne ide tako lako kao u filmovima. Ovo je problem o kojem se ne priča puno jer kad vidite 50 žena kako stoje u redu i čekaju da prime svoju injekciju shvatite koliko je sve ozbiljno. Da nije bilo Ranka Ostojića koji je ozakonio umjetnu oplodnju u našoj zemlji vjerojatno sad ne bismo vodili ovaj razgovor˝, započela je Hana koja je zatrudnjela iz petog pokušaja, a kako je priznala, posebno je ljuti kad čuje nekadašnje izjave novoizabranog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, Darka Richtera, koji je u međuvremenu, samo dva dana nakon što je izabran na to mjesto, dao ostavku,  kako je umjetna oplodnja neprirodna i silovanje u epruveti.

Odgovornost je i na Tomislavu Tomaševiću

˝Zaista sam ostala zgrožena da to netko može izjaviti. Još me više iznenađuje da novoizabrana vlast grada Zagreba na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem dozvoljava da jedna takva osoba može biti na čelu dječje bolnice. To je strašno. Upoznala sam stotine žena s istim problemom, zajedno smo plakale, nekad od sreće, nekad od tuge. Mnoge od njih već ulaze u menopauzu, a da se nisu ostvarile kao majke. Neke su išle i po 15 puta na oplodnju. Veselila sam se kad bih čula da su ostale trudne. Mogu reći kako već sad poznajem deset mališana čije sam mame upoznala u bolnici˝, ispričala je voditeljica koja je u razgovoru otkrila i kako ni ovih šest mjeseci trudnoće nije prošlo bez komplikacija.

˝Tijekom ovih šest mjeseci koliko sam trudna dva sam puta prokrvarila i mislila da je gotovo. Srećom, sve je bilo dobro˝, kazala je 41-godišnja Zagrepčanka koja je trenutno na čuvanju trudnoće dok na svijet ne stigne njezin sinčić za kojega ona i suprug Boris već sada imaju ime – Leon.


Komentari