Što Zagreb ima u svojoj ponudi kao najbolje turističko središte

Zbilja je posebna čast živjeti i odrastati u gradu koji je proglašen šampionom turizma. Podsjetimo, naš grad je jučer na Danima hrvatsko turizma proglašen najboljom destinacijom i najboljom city break destinacijom čime je pobijedio sve primorske gradove.

No, što mi to imao u ponudi da toliko privlačimo turiste?

Centar i Gornji grad

Poznata špica subotama, bilo najljepše ili najgore vrijeme, uvijek Zagrepčane “natjera” u laganu šetnju gradom. To je kao velika modna pista uz neko fino piće, jer uvijek se može vidjeti netko super “skockan”. Na Cvjetnom trgu skoro svaki vikend se nešto događa, što još više potakne stanovnike na izlazak.

Kafići na Trgu i oko njega “natječu” se međusobno sa svojom ponudom, ali svi znaju u kojem od njih je njihovo društvo. Upravo smo mi među rijetkim mjestima koje je zadržalo kulturu dugog ispijanja kave, na što možemo biti ponosni.

Romantični Gornji grad u čijim su ulicama zgrade ispisane poviješću, a svaki stanar vam može ispričati pokoju zagrebačku anegdotu, svu svoju ljepotu pokazuje kada zađe sunce. Šetnja Markovim trgom ili posjet mnogobrojnim muzejima koji se upravo tamo nalaze sigurno mogu barem nakratko “zaustaviti” brzi i užurbani protok vremena Donjega grada.


Lenuzzijeva ili Zelena potkova je prava zelena “urbana” džungla. Šetnjom kroz zelenilo zaboravite na svoje probleme, samo tramvaj u bojama grada vas vrati u stvarnost. Na Tomislavovom trgu uvijek možete sjesti ispod drva procvale magnolije i gledati užurbane prolaznike kako idu u “lov” na vlak ili tramvaj pod budnim okom kipa kralja Tomislava i njegovog konja.

Advent u Zagrebu nudi sadržaj na razini onog u Beču, te je stavio naš grad na kartu “zimskih” turista. Mirisi hrane i kuhanog vina u razdoblju Adventa mogu se osjetiti od Trga do Zrinjevca, a zabavni sadržaj koji je u ponudi probudi topli duh Božića i u najvećim hladnim srcima.

Tko Vas može provesti Zagrebom?

Gornjogradske coprnice otkrit će vam magičnu i mističnu stranu Zagreba. Tura je osmišljena tako da vas prave i vješte coprnice provedu po najpoznatijim okupljalištima njihovih kolegica u davna vremena. Osim što će te saznati kako su završavale prave zagrebačke vještice, na dar će te isto tako dobiti amulet za sreću i recept za magični napitak. Za sve dodatne informacije posjetite njihovu službenu internetsku stranicu.

Purgerica, pravim imenom Josipa Šiklić, Zagrepčanima nudi besplatna vodstva gradom. Ona će vam ispričati nevjerojatne priče o našem gradu, ali pazite moglo bi se dogoditi ponovno zaljubljivanje u Zagreb. Termine vodstva s Purgericom možete pronaći na njezinoj Facebook stranici.

 

Komentari