ŠTO SLUŠA BAJAGA? Složio popis od 12 najdražih pjesama

Facebook

Bajaga je otkrio što sluša kada ne stavra vlastitu glazbu.

Uoči nastupa na 12. Pozitivnom koncertu Momčilo Bajagić Bajaga složio je za portal Muzika.hr popis trenutno omiljenih pjesama.

Među 14 odabranih našlo se dosta klasika, ali i nekoliko novijih hitova. Jedan od najvećih glazbenika ovih prostora i autor mnogih hitova ovom je listom otkrio svu širinu svog glazbenog ukusa, uz naklon umjetnicima koji su kreirali glazbenu povijest.

“Ovo je neka moja trenutna playlista, ali i inače volim ove stvari jako dugo”, skromno je komentirao 14 odabranih Bajaga.

1. Keith Richards “Suspicious”
2. Arctic Monkeys “Do I Wanna Know”
3. Tom Petty, Steve Winwood, Jeff Lynee “While My Guitr Gently Weeps”
4. Johnny Cash “Hurt”
5. Lou Reed “Perfect Day”
6. David Bowie “The Man Who Sold The World”
7. Jimi Hendrix “Little Wing”
8. James Brown “I Feel Good”
9. Bob Marley “Redemption Song”
10. Elvis Presley “You’re Always On My Mind”
11. Queen “Love Of My Life”
12. Stevie Wonder “I’m Free”
13. Rihanna, Kanye i Paul McCartney “FourFiveSeconds”
14. Wings “Mull Of Kintyre”

Pozitivan koncert

Vlastiti impresivan popis hitova Bajaga i Instruktori donijet će 2. prosinca u zagrebački Dom sportova na 12. Pozitivac. Njihov nastup sadržavat će najveće pjesme karijere, uz poseban naglasak na album “Jahači magle” koji slavi 30 godina. 
Najveći i najdugovječniji domaći dvoranski koncert na jednoj će pozornici tak uz Bajagu dovesti Josipu Lisac, Rundek Cargo Trio i Luce i bit će to prvi put da ovi glazbenici zajedno nastupaju na jednom događaju. 
 
Pozitivan koncert u svojih je dosadašnjih jedanaest izdanja prošao put od Tvornice kulture preko Cibone do velike dvorane Doma sportova, ugostio više od 40 izvođača, a posjetilo ga je gotovo 80 tisuća posjetitelja. 
Za posebno, dvanaesto izdanje, dogovoreni su glazbenicimpresivnih karijera čiji rad je utjecao na mnoge izvođače koji su već zabilježili nastupe na Pozitivcu. Stoga su organizatori ove godine odlučili pokazati specijalno poštovanje prema glazbi Josipe Lisac, Momčila Bajagića Bajage i Darka Rundeka


Komentari