Što gledati pod dekicom? Donosimo TOP PET serija idealnih za vikend proveden na kauču!

Foto: HBO/Netflix

Ima li bolje aktivnosti za kišni dan od ušuškavanja pod dekicom i gledanja omiljene serije? Vikendi su za odmor, a kada nam vremenske prilike ne dopuštaju aktivnosti na otvorenom, ne preostajem nam ništa drugo doli zavući se u kuću. Međutim, da vikend unutar četiri zida vlastitog doma ne bi bio dosadan, na popularnim streaming servisima nalaze se mnogobrojne serije i filmovi za razbibrigu, a mi vam u nastavku donosimo naših top pet za ovaj vikend na kauču.

1. Devet savršenih stranaca

Foto: Amazon

Osmodijelna serija adaptacija je uspješnog romana Liane Moriarty, koja je i izvršna producentica serije, a napisala je i jednu epizodu. Glavnu ulogu ima proslavljena Nicole Kidman koja u seriji utjelovljuje naizgled spokojnu ravnateljicu tajanstvenog wellness centra naziva Tranquillum, koji pruža mirno utočište za devet umornih gostiju pod stresom. Međutim stvari se polako počinju komplicirati i gosti ubrzo otkrivaju da njihov bijeg od stresa ima svoju cijenu. Idilično mjesto koje im obećava put do prosvjetljenja počinje pokazivati i svoju zlokobnu stranu, koja prijeti njihovom propašću.

2. Bijeli lotos

Foto: HBO

Šestodijelna HBO-ova serija Mikea Whitea („Prosvjetljenje“), društvena je satira koja prati dogodovštine hotelskih zaposlenika i gostiju u ekskluzivnom havajskom odmaralištu ‘Bijeli lotos’ tijekom jednog tjedna. U prologu saznajemo da je tih tjedan dana završilo nečijom smrću jer zajedno s jednim od bogatih gostiju gledamo kako se u zrakoplov ukrcava kovčeg s natpisom ‘ljudski ostaci’, ali tada još ne znamo o kome je riječ.

3. Prizori iz bračnog života

Foto: HBO

Na HBO je premijerno prikazana i adaptacija klasične serije Ingmara Bergmana, ˝Prizori iz bračnog života˝, koja preispituje njezin legendarni prikaz ljubavi, mržnje, želje, monogamije, braka i rastave kroz prizmu suvremenog američkog para. Druga epizoda zakazana je za 20. rujna, a serija je već s prvim prikazivanjem privukla veliku pažnju gledatelja.

4. Dobre djevojke

Foto: Netflix

Četvrta sezona američke kriminalističke komično-dramske televizijske serije prije nekoliko dana stigla je na Netflix, a od tada ne silazi s liste TOP 10. Serija prati tri majke iz predgrađa Michigana, od kojih su dvije sestre, koje teško pokušavaju spojiti kraj s krajem. Umorne su od toga da im se sve oduzme, pa odlučuju opljačkati supermarket, a iz pljačke izlaze s puno više nego su planirale. Naravno, u cijelu priču ubrzo se uplete i lokalni šef mafijaša, a do četvrte sezone priča se zakomplicira do nevjerojatnih detalja koji će vas natjerati da sve sezone pogledate u dva dana.

5. Kuća od papira

Foto: Netflix

Dugoočekivana peta, a ujedno i posljednja sezona megapopularne Netflixove serije ˝La Casa de Papel˝ konačno je ugledala svjetlo dana. Prvih pet epizoda pušteno je 3. rujna, a obožavatelji pljačkaša u crvenim odijelima ne skrivaju oduševljenje novim zapletima s Profesorom i ostatkom ekipe. S obzirom na to da je prikazivanje posljednjih pet epizoda zadnje sezone zakazno za prosinac, ovo je idealno vrijeme za sve koji još nisu pogledali seriju da krenu i na vrijeme pohvataju sve detalje trenutno najpoznatije pljačke banke.


Komentari