‘ŠTO ĆE PUPI REĆI? JE LI MOGUĆE?!’ Thompson najavio nastup na HRT-u, pratitelji šokirani, posebno traže jednu pjesmu

Foto: HRT

˝Danas, 20. studenoga 2021. godine u 20.10 sati na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) na rasporedu je glazbeno-razgovorna emisija Kamen puca, pjesma putuje.

Naslovljena je prema jednom od stihova najpoznatije i najslušanije hrvatske domoljubne pjesme iz 1990.-ih Moje domovine. Emisija donosi izbor pjesama koje su obilježile 90-e te koje su u međuvremenu postale trajnom baštinom hrvatske zabavne, pop i rock glazbe. Kako su ove pjesme nastale budeći nadu i ohrabrenje, čime su sve osvojile mnogobrojne slušatelje u najtežim trenucima rata, te zašto su i danas veoma rado slušane, u emisiji govore njihovi autori, izvođači i suvremenici˝, riječi su kojima je glazbenik Marko Perković Thompson na svom službenom Facebook profilu najavio večerašnju emisiju na HTV 1, u kojoj će, kakao je napisao, uz njega, nastupiti i drugi poznati hrvatski izvođači.

A koliko je njegovo pojavljivanje na javnoj televiziji iznenadilo njegove mnogobrojne obožavatelje, s obzirom na to da se glazbenika već neko vrijeme nije moglo vidjeti na Hrvatskoj televiziji, svjedoče i komentari ispod objave.

˝HRT pozvao Thomsona? Što se to događa, što će Pupi reći?˝, ˝konačno da i on bude na HRT-u jer je do sad bio zabranjen! Zašto?˝, ˝Bože hvala ti, kao i urednici, konačno to je pozitivno dobro, hrana za dušu… To nam fali, jako! Ljudi je li to moguće, to je pomak prema ljudskosti˝, ˝nadam se da ćeš otpjevati onu koja nas je stvarno podizala – ‘Čavoglave’˝, ˝jedna od najpoznatijih iz tog vremena je pjesma ‘Čavoglave’ pa bi nju trebao i morao pjevati. Naravno, ako drugovi iz komiteta dozvole takvo nešto˝, samo su neki od mnogobrojnih komentara iznenađenih obožavatelja koji nisu skrivali čuđenje, ali i oduševljenje Thompsonovim gostovanjem na HRT-u.

Inače, osim studijskih izvedbi pjesama koje će otpjevati izvorni, ali i neki novi izvođači u pratnji orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog, emisija donosi podsjećanje na glazbenu i izvođačku raznolikost kao i glazbeno autorstvo tog vremena uz stručni komentar dugogodišnjeg urednika i direktora programa diskografske kuće Croatia Records Siniše Škarice.

U emisiji Kamen puca, pjesma putuje nastupaju Marko Perković Thompson, Mladen Bodalec, Tereza Kesovija, Miroslav Škoro, Zaprešić Boys, Klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, Dražen Žanko, Đani Stipaničev, Gabi Novak, Hrvoje Hegedušić, Najbolji hrvatski tamburaši, Vladimir Kočiš, Renata Sabljak, Radojka Šverko, Pero Galić, Putokazi, Emilija Kokić, Jacques Houdek, Andrej Baša, Klapa Intrade, ex Ladarice. Urednica glazbene emisije Kamen puca, pjesma putuje je Elizabeth Homsi, redatelj Danko Volarić, scenarist Boško Picula, a voditelji Barbara Kolar i Duško Ćurlić. Producent je Petar Krešimir Peras.


Komentari