Zgodni chef iz Masterchefa u zadnji je tren odustao od sjemeništa: ‘Osjećao sam se kao zaljubljen, stalno sam mislio o tome’

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Jedan od članova žirija Masterchefa, 28-godišnji Stjepan Vukadin iz Rogoznice, podijelio je sve o svom kulinarskom i privatnom putu u emisiji “In Magazin”, prenosi dnevnik.hr

U kuhinju se zaljubio još u djetinjstvu, a  otkrio je da je ljubav prema kuhanju otkrio zahvaljujući svojoj baki.  Sa samo 14 godina chef je osjetio životni poziv, otišao u sjemenište, pa skoro postao svećenik. Stjepan je objasnio i kako je sve započelo, i koliko su čudni putevi Gospodnji.

“Pokojna baba dok je bila živa, živjela je s nama, mater i otac. Mater i baba su tu predvodnice bile u našoj kući što se tiče kužinavanja”, započeo je Stjepan.

Chef je rekao i da mu je misao o zaređivanju tada bila stalno prisutna, te usporedio to s početničkom zaljubljenošću.

“Znaš ono kad se zaljubiš, pa misliš o toj curi čim se probudiš, pa navečer kad ideš leći, tako je meni to nekako izgledalo. Rekao sam svojima, rekao sam stricu, rekao sam župniku don Filipu i njima je bilo drago u biti, što je to sve tako. I odlučio sam otići u sjemenište”, dodao je Stjepan.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Ipak odustao je zaređivanja, i na koncu upisao školu kuhanja, a ostalo je kulinarska povijest. Osim toga otkrio je da je u prvoj sezoni “bačen u vatru”, te da je imao 108 kila kada je ušao u kuhinju, a do kraja sezone 82 kile, te istaknuo da “to sve govori”.

Tada je ostao bez chefa kuhinje, pa je on morao preuzeti kuhinju.

“Bio sam u nekom neobranom grožđu jer sam ostao bez chefa kuhinje, bez drugog kuhara i sve je palo na Stipu i tu se sjećam direktorovih riječi ”Stipe što ćemo”. Stipe ono mulac, 15-16 godina, reko direktore, što ćemo, idemo radit”, ispričao je.

Upravo tada je počeo brusiti svoj zanat, a danas mnogi jedva čekaju okusiti njegovu kuhinju. Otkrio je da privatno nije strog, kao što je u žiriju Masterchefa, te da je njegov najveći kritičar supruga.

“Kad izbacim neko novo jelo na meniju, ona je među prvima koji ga proba”, zaključio je chef.


Komentari