Steven Universe: animirana serija zbog koje ćete propitivati svoje stavove

PHOTO: Steven Universe Wiki

Animirana serija brzo je postala popularna i ima bazu obožavatelja iz cijelog svijeta. Serija je bila nominirana za tri nagrade Emmy i pet nagrada Annie. Kritičari su pohvalili seriju zbog bavljenja pitanjem odrastanja, ljubavi, prava manjina i međuljudskih odnosa na djeci pristupačan način.

Inspiraciju za likove Sugar je dobila od svojih najbližih članova obitelji i način na koji se oni nose s problemima. Sama Rebbeca Sugar radila je na priči i scenariju za drugu popularnu animiranu seriju “Adventure Time”.

Gledatelji koji prate seriju “Steven Universe” mogu prepoznati različite reference na likove iz popularne kulture, što pridonosi dodatnoj draži. Sam dizajn likova je inspiriran video igrama, crtanim filmovima i stripovima koje je Rebbeca Sugar konzumirala zajedno sa svojim bratom. Sam dizajn prostora, koji isto igra ključni element u priči, dizajnirao je Steven Sugar, brat Rebbece Sugar, jer je htio stvoriti mjesto s kojim se gledatelji mogu povezati i povezati s osobama iz svakodnevnog života.

Iako animirana serija u svojoj prvoj sezoni izgleda kao još jedan crtić za djecu, to se mijenja zadnjom epizodom 1. sezone. Priča je u svojoj suštini jednostavana, ali i skriva puno međuljudskih odnosa. “Steven Universe” nema jednog negativca protiv kojeg se glavni lik i njegovi prijatelji bore. Već dolazi do sukoba zbog drugačijeg pogleda na događaj ili stvar.

Nove epizode najavljene su za mjesec rujan, a samo su odraz velike popularnosti koju serija ima kod gledatelja.


Komentari