STEPHAN LUPINO O BORBI S KORONOM: ‘Kurio sam k’o vrag, osjetio sam tog kineskog zmaja’

Foto: Pixsell

Među tisućama zaraženih korona virusom bio je i 69-godišnji zagrebački fotograf Stephan Lupino koji je otvoreno progovorio o svom iskustvu s opakom bolešću. Iako je bio cijepljen zbog bolesti je završio na COVID-odjelu zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava, a četiri je dana proveo na kisiku.

‘Temperatura je došla na 39,8. Kurio sam k’o sam vrag. Osjetio sam tog kineskog zmaja, s kojim sam predvidio tu koronu koja je sad na izložbi, kako prolazi kroz moje tijelo. Nije bilo ugodno. Ali kad je došla noć zakurio sam na 40. Kosti su mi se topile’, rekao je fotograf za HRT.

‘Bio sam u dosta teškom stanju par dana, ali bilo je i gorih. Ne možeš spavati po noći, ljudi odbijaju hranu i te jadne sestre ne znaju što će s njima’, dodao je Lupino koji se prije sedam mjeseci cijepio, a uvjeren je da nije, da bi ishod oboljenja bio puno gori.

‘Budući da je moja mama bila bolesna zadnjih mjesec i pol dana, to mi je imunitet srozalo i negdje sam to pokupio, ne znam ni ja. Morao bih mirovati, ali ne mogu jer sad planiram tu kapitalnu sliku, koja će biti završetak moje serije korona i nazvat ću je Kineska smrt’, rekao je i pozvao sve da se cijepe ili odu u bolnice i vide agoniju koju prolaze zaraženi.

Komentari