SRAMOTAN SKANDAL OKO ALBININOG EUROSONG KOSTIMA: Zigmanu dužni više od 37 000 kuna?

Foto: Instagram

Izabrana predstavnica Hrvatske na Euroviziji 2021. u Roterdamu s pjesmom “Tick-Tock”, 22-godišnja Albina Grčić nosila je dizajnerski kostim poznatog riječkog dizajnera Juraja Zigmana koji potražuje 37 500 kuna za svoj rad, međutim do sada nije isplaćen, prenosi 24sata.hr

Naime, kako piše spomenuti medij, čak ni pet mjeseci nakon Eurosonga u Rotterdamu, iznos koji dizajner traži od HRT-a za svoju kreaciju nije podmiren pa je iznerviran neplaćanjem više navrata prijetio tužbom. Tako se po Prisavlju već naveliko priča kako im se sprema spor s riječkim dizajnerom.

Iako Zigman demantira da mu HRT duguje novac i da planira tužbu, više izvora za 24 sata potvrdilo je da kostim nije plaćen, a cijeli slučaj s “aferom kostima” nastao je zbog bivšega glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića koji je uhićen nakon Eurosonga te smijenjen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALBINA (@albina.music)

Postavlja se pitanje tko će na kraju platiti kostim?

“Trenutačno kostim nije prioritet, no svi smo strpljivi. Nitko neće ostati neplaćen”, objasnio je izvor spomenutog portal, uključen u projekt hrvatskog predstavnika za Eurosong.

Sve je počelo tako što je Uršula Tolj, šefica hrvatske eurovizijske organizacije  angažirala je srpskog modnog stilistu  Stefana Orlića, koji je pak angažirao Zigmana, koji je na na kraju dizajnirao čak četiri kostima prije nego Albininog finalnog outfita.

Na koncu bi kostim navodno mogla platila Albinina diskografska kuća Universal Music Croatia, koja kostim navodno planira dati na humanitarnu aukciju nakon određenog vremena, dodaje 24.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ALBINA (@albina.music)


Komentari